Malkoç’tan 15 Ağustos’a destek

TRABZON’UN fetih tarihinin 15 Temmuz olarak kutlanacak olmasına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’tan da destek geldi. Yıllardır 26 Ekim olarak kutlanan...

TRABZON’UN fetih tarihinin 15 Temmuz olarak kutlanacak olmasına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’tan da destek geldi. Yıllardır 26 Ekim olarak kutlanan fethin kendisinde de soru işaretlerine neden olduğunu belirten Malkoç, “Kış aylarında kuşatmanın olmayacağını düşünüyordum. Demek ki tarih düşündüğüm gibi ekim değil de temmuz ayındaymış. Hayırlı olsun.” dedi.

TRABZON’UN fetih tarihinin 15 Temmuz olarak kutlanacak olmasına Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’tan da destek geldi. Yıllardır 26 Ekim olarak kutlanan fethin kendisinde de soru işaretlerine neden olduğunu belirten Malkoç “Kış aylarında kuşatmanın olmayacağını düşünüyordum. Demek ki tarih düşündüğüm gibi ekim değil de temmuz ayındaymış. Hayırlı olsun.” dedi. "Ombusmanlık, Dostane Çözüm ve Uygulama Toplantısı" öncesi Trabzon basınıyla bir araya gelen Malkoç, konuşmasında Trabzon’un fethinden söz edince gazeteciler tarafından kendisine fethin tarihinin değiştiği anımsatıldı. Bunun üzerine kendisinin de Türk fetihlerinin yaz aylarına denk geldiğini bilmesinden dolayı eski tarihten şüphelendiğini ifade eden Malkoç “Hepsinden de önemlisi elbette ki Trabzon’un fethedilmiş olmasıdır. Trabzon’un fethi Türk tarihi açısından çok önemli bir gelişmedir.” diye konuştu. Bilindiği üzere yıllardan beri 26 Ekim olarak kutlanan fetih tarihi KTÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kenan İnan tarafından yanlış bulunmuş ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen panelle tarihî gerçekler ortay koyulmuştur. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un fetih tarihi son kez 26 Ekim’de kutlandı.

Berkant PARLAK

30 Eki 2017 - 11:08 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.