Kuymak dondurularak da satılacak

Karadeniz mutfağında önemli yeri olan kuymak, Trabzonlu girişimci tarafından dondurulmuş şekilde satışa sunulacak. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında...

Karadeniz mutfağında önemli yeri olan kuymak, Trabzonlu girişimci tarafından dondurulmuş şekilde satışa sunulacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, odada düzenlenen etkinlikte dondurulmuş kuymağın tanıtımı gerçekleştirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dondurulmuş kuymağın yerel ürünlerin ticarileştirilmesinde başarılı bir örnek olduğunu belirterek, diğer yöresel ürünlerde de bu tür girişimleri beklediklerini ifade etti.

Kuymağın dondurularak satışa sunulmasının çok başarılı bir ticari örnek oluşturduğuna vurgu yapan Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Yerel ürünlerimizin geliştirilerek ticarileştirilmesi ekonomiye katma değer sağlıyor. Ürünü geliştiren odamız üyesi Murat Onur'u kutluyorum. Başarılı bir ticari girişimcilik örneği oldu. Son yıllarda gıda sektöründe doğal ürünlerin ve lezzetlerin tüketicilere ulaştırılması büyük bir ticari alan oluşturdu. Karadeniz Bölgesi mutfağının çok önemli bir ürünü olan kuymak, bütün Türkiye'de orijinal lezzetinden taviz vermeden donmuş olarak satışa sunulacak."

Firma sahibi Murat Onur da dondurulmuş kuymağın "Hemen ısıt hemen ye" sloganıyla "Guymak" markası adı altında ilerleyen günlerde Türkiye çapında bir market zincirinde tüketiciyle buluşacağını ifade etti.

05 Tem 2020 - 14:52 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali hasanoğlu - dalga geçmeyin kardeşim insanlarla. dondurulmuş kuymak olmaz. yenmez. gerçek muhlama yada kuymak tadını alamazsınız. zaten bu kuymağı paketleyen de türkiye'de ilk ve tek yapan kişi trabzonlu lazkızı kuymak paketi. para kazanıcam diye milleti zehirlemeyin!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Temmuz 14:52