Kötü koku makul seviyeye inecek

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu, Araklı Taşönü Katı Atık tesisini ziyaret etti

Kötü koku makul seviyeye inecek
Kötü koku makul seviyeye inecek
+1
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Araklı Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf tesisini ziyaret etti. Ayvazoğlu, dünya standartlarında olan tesiste çevreye yaydığı kötü kokunun makul seviyelere çekileceğini kaydetti.

Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Araklı ilçemiz Taşönü mahallesinde EVRABES projesi kapsamında çöp ayrıştırma ve enerji üretimi amacıyla kurulan tesiste Arsin Belediye Başkanımız Sn. Sait Gürsoy, Arsin İlçe Başkanımız Sn. Tolga Şengül, Araklı İlçe Başkanımız Sn. Şaban Bıyık, İl Yönetim Kurulu Üyemiz Abdussamet Ertürk ve teşkilatımızla çalışmaları yerinde inceledik.

ENERJİ ÜRETİMİNDE KULLANILACAK

Daha önceki yıllarda Sürmene Çamburnu’nda düzensiz depolanan ve ekonomik değeri olmayan, yakılamayan bakiye atıklar (inert vs.) buradaki depolama sahasının kapatılmasından sonra EVRABES projesi kapsamında Araklı’da faaliyete açılan tesiste depolanmakta olup ayrıştırma sonrası enerji üretiminde kullanılacaktır.

RAHATSIZ EDİCİ KOKU MAKUL SEVİYEYE İNECEK

Söz konusu tesis dünya standartlarında teknoloji, makine ve ekipman ile donatılmış olup çalışmaları ilgili Bakanlıkça ve yerel yönetimler marifetiyle online izlenmektedir. Bölge insanımız için önemli bir istihdam merkezi hüviyeti kazanan tesiste depolama alanındaki atıkların hızlıca sisteme dahil edilmesi sonrası şu anda mevcut olan çevreyi rahatsız edici kokunun tüm teknik imkanlar kullanılarak makul seviyelere çekileceğine dair bilgi aldığımız tesis yetkililerine hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Araklılı hemşehrilerimiz müsterih olsun halkımızın üstün yararı bizim için kıymetlidir.”

19 Haz 2021 - 14:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.