Kooperatifte kriz var

Akçaabat Söğüt ve Mersin Minibüsçüleri Taşıma Kooperatifi Genel Kurulu, 24 Ekim 2021 tarihinde kongreye gidiyor. Akçaabat Şoförler Odası, Genel Kurul...

Akçaabat Söğüt ve Mersin Minibüsçüleri Taşıma Kooperatifi Genel Kurulu, 24 Ekim 2021 tarihinde kongreye gidiyor. Akçaabat Şoförler Odası, Genel Kurul öncesi Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim ve diğer yetkililer hakkında Akçaabat Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, üyelik şartı taşımayan 74 kişinin kooperatife üye yapılarak kooperatifi sahtecilikle suçladı.

28 Eylül 2021 tarihinde Olgun Sağır’ın listesinde 168 üye kişinin olduğu, 5 Ekim 2021 tarihinde ise üye sayısının 226’ya, 6 Ekim 2021’de 235’e yükseldiği, son olarak 11 Ekim 2021 tarihinde üyelerin 242’e çıkarıldığı açıklandı.

Bunlara karşılık Oda Başkanı Şentürk ve yönetiminde bulunan Abdullah Sağır, Şener Sürül, Ömer Sürül, Mustafa Pervanoğlu ve Ömer Akdeniz kooperatifin ana sözleşmesinde bulunan “Toplantı tarihinden 3 ay evvel ortak olmayanlar hariç her ortak genel kurula katılma hakkına sahiptir.” ibareli maddeyi hatırlatarak Kooperatifi usulsüzlükle suçlayıp Ticaret İl Müdürlüğüne şikayet etti. Şentürk, “Kooperatif Başkanı, seçimi kazanabilmek maksadıyla ana sözleşmeye aykırı olarak oy hakkı bulunmayanları genel kurul hazirun listesine eklemek yoluyla açıkça ve alenen görevi kötüye kullanma suçu işlemiştir.” dedi. Ticaret İl Müdürlüğü konuyu Esnaf Ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğüne iletti. Genel Müdürlük ise 74 üye il ilğili verdiği görüşte bakanlık temsilcisinin toplantıya mutlaka nezaret etmesi ve talimatta bahsi geçen hususlarlarla ilgili mevzuat hükümleri hakkında genel kurulu bilgilendirmesi istndi. Ayrıca ana sözleşmeye aykırı olarak yapılan işlemler hakkında tutanağa şerh düşmesi talimatı verildi.

20 Eki 2021 - 10:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.