Kentsel dönüşüm mağdur etmeyecek

Rize’de Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabı için harekete geçiliyor. Belediye ve valilikle sürekli irtibat halinde olduklarını belirten RESOB Başkanı...

Rize’de Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabı için harekete geçiliyor. Belediye ve valilikle sürekli irtibat halinde olduklarını belirten RESOB Başkanı Güven Aksoy, “İlk yıkılacak yer Rize Belediye binasından 2.Noterin olduğu yere kadar. Rize girişi.” dedi. RİZE şehir merkezinde deniz dolgusu yapılarak kazanılan alanın yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan 173 bin metrekarelik kısımda kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. Projede ilk etapta 23 dönümlük alandaki belediye blokları yıkılarak, yerine yeni binalar inşa edilecek. Dönüşüm ile ilgili gazetemize konuşan Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

BU AY İÇERİSİNDE ESNAFA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı ile daha önce bir toplantı yaptıklarını belirten Başkan Aksoy, bu ay içerisinde yeni bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyledi. Aksoy, “Yıkılacak yeri ada ve parsel olarak belirlemişler. İlk yıkılacak yer Rize Belediye binasından 2.Noterin olduğu yere kadar. Rize girişi, Yeniköy Mahallesine çıkan yol oluyor. Oradaki esnafı taşımak için birkaç yer var ama henüz işyeri sahipleri ile geniş kapsamlı bir toplantı yapılmadı” diye konuştu.

BELEDİYE ESNAFA YER TAHSİS EDECEK

Yıkılacak binalar arasında Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi binasının ve Esnaf Odaları Birliğinin binasının da olduğunu belirten Başkan Aksoy, “Biz güzel bir proje yapılmasından yanayız ama yapılırken de esnafın mağdur edilmemesi için elimizden gelene yapacağız. Belediye bloklarının yatay ve dikey bölümleri var. ‘Şu kadar esnaf var, şu kadarı taşınacak’ diye henüz bir toplantı yapılmadı. Tüm esnaf bu yapılanmayı istiyor zaten. Belediye kendi dükkânlarından vazgeçerek esnafı mağdur etmemek için kendi yerlerini esnafa tahsis edecek. Esnafın bu konuda sıkıntı yaşayacağını düşünmüyoruz. Belediye ve valilikle sürekli irtibat halindeyiz. Önce tespitler yapılsın, dönüşüm sürecinde ‘bu esnaflar nereye taşınılabilir’ diye. Çok hızlı şekilde yıkılıp, yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi. Filiz YILDIRIM

05 Ara 2019 - 11:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.