Kaya, Bölge Adliye Mahkemesini sordu

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılacağını açıkladığı Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinin neden açılmadığını...

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılacağını açıkladığı Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinin neden açılmadığını sordu. Kaya, “Birçok ildeki bölge adliye mahkemeleri hemen açılırken Trabzon için neden böyle bir uygulama yapılmaktadır? Trabzon'umuz neden cezalandırılmaktadır?” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılacağını açıkladığı Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinin neden açılmadığını gündeme taşıdı. Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinin binası ve yargıç dışındaki tüm atamaların yapıldığına işaret eden Milletvekili Ahmet Kaya, devletin burada çalışanlara hiçbir iş yapmadan maaş ödediğini ve bölgede yaşanan adli vakaların Samsun Bölge İdari Mahkemesine gönderildiğini, bunun da süreci uzatarak mağduriyet yaşattığını söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılacağını açıkladığı Trabzon Bölge Adliye Mahkemesinin neden açılmadığını gündeme taşıdı. 2014 yılında adaletin daha hızlı yürümesini sağlamak amacıyla kurulan istinaf mahkemelerinden birinin de Trabzon’a verildiğini ifade eden Milletvekili Ahmet Kaya, mahkemenin binası ve yargıç dışındaki tüm atamalarının yapılmasına rağmen buraya atanan diğer görevlilere devletin hiçbir iş yapmamalarına rağmen 2 yılı aşkın bir süredir maaş ödediğini söyledi. Yargıç olmadığı için Trabzon ve bölge illerinden hiçbir dosyanın kabul edilmediğini söyleyen Ahmet Kaya, buraya gönderilmesi gereken dosyaların Samsun Bölge Adliye Mahkemesine gönderildiğini kaydetti. Samsun’a giden davaların adaletin tecelli etmesinde ciddi gecikmeler ve mağduriyetler yaşattığını vurgulayan Ahmet Kaya, “Trabzon ve hizmet vereceği bölge, Bölge Adliye Mahkemesinin işlerlik kazanmasını beklerken, kötü haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmiştir. Erdoğan, 100 Günlük Eylem Planı açıklamasında, ‘Konya ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemesini faaliyete geçireceğiz. Trabzon ve diğer mahkemeleri daha sonraki dönemde ele alacağız.’ diyerek Bölge Adliye Mahkemesi umutlarını bir başka bahara bırakmıştır. Peki, neden Trabzon Bölge Adliye Mahkememize yargıç atanmamaktadır? Ne beklenmektedir? Birçok ildeki bölge adliye mahkemeleri hemen açılırken Trabzon için neden böyle bir uygulama yapılmaktadır? Trabzon'umuz neden cezalandırılmaktadır? Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi kapatılacak mıdır yoksa işlevine kavuşturulacak mıdır? Bunca masraf boşuna mı yapılmıştır? Adalet Bakanlığından doyurucu bir açıklama bekliyoruz. Geç gelen adalet, adalet değildir. Bunu bilmiyor musunuz? Aslında bu örnek bile, ülkenin nasıl yönetildiğinin, iktidarın beceriksizliğinin açık göstergesidir. İstinaf mahkemelerinin tartışılmaya başlandığı 10 yılı aşkın süredir açacağız deyip hâlâ bekletenler Trabzonluyu aldatmıştır ve hâlâ aldatmaya devam etmektedir. Bu mağduriyete derhal son verilmelidir. Yargıçları atanarak ve diğer eksiklikleri giderilerek bölge adliye mahkememizin çalışmaya başlaması sağlanmalıdır.” dedi.

07 Eyl 2018 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.