Kaşüstü ortaokul istiyor

Trabzon’un Yomra İlçesine bağlı 15 bini aşkın nüfuslu Kaşüstü Mahallesinde yaşayanlar ortaokul bulunmadığı için çocuklarını Yomra Merkez’e göndermek...

Trabzon’un Yomra İlçesine bağlı 15 bini aşkın nüfuslu Kaşüstü Mahallesinde yaşayanlar ortaokul bulunmadığı için çocuklarını Yomra Merkez’e göndermek zorunda kalıyor. Artan nüfusa karşın mahallede ortaokul bulunmuyor. Yomra Merkez’de bulunan okullara yönlendirilen öğrenciler bu kez servis ücreti ödemeye mahkum ediliyor. Eyüp Sabri Aygün isimli bir vatandaş yaşanan sorun ile ilgili şikayetlerini dile getirerek, “Şuanda buranın nüfusu çok fazla artı. İlkokul var ama ortaokul yok. Geçen yıl servis ücreti vermiyorduk. Öğrencim sekiz ay okula gidecek olsa 1200 lira servis parası vereceğim. Mahallemdeki okula neden gidemesin benim çocuğum” dedi.

KOCA MAHALLEDE OKUL YOK

Kaşüstü’nde okul ihtiyacının olduğunu ve bu konuda girişimler olduğunu dile getiren Akgün, “Koca mahallede ortaokul yok. Öğrenciler Yomra’ya servisle gidiyor. Geçen yıl servis ücreti ödemiyorduk. Bu sene servis ücretlerini zorunlu tuttular. Senelerden beri okul yapılsın diye müracaat ediliyor. Yer yok deniliyor. Burada devlete ait hazineler vardı. Elden çıkardılar. AVM’nin yerini on sene önce okul yapılsın diye istemiştik orası gitti. Mezbaha yeri vardı orası da gitti. Yukarıda yerler vardı. Onların hepsi gitti. Şuanda buranın öğrencisi Yomra’ya gidiyor” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ NEDEN KENDİ MAHALLEMİZDE OKULA GİDEMESİN

Artan nüfusa karşı mahallede ortaokul olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyleyen Akgün, “On senede buraya dünyanın insanı geldi. Okulun yıkılması durumu var diyorlar. 1990’da burası bir köydü. Şuanda buranın nüfusu çok fazla artı. İlkokul var ama ortaokul yok. Öğrencim sekiz ay okula gidecek olsa 1200 lira servis parası vereceğim. Mahallemdeki okula neden gidemesin benim çocuğum” ifadelerini kullandı.

HABER: Fatoş YETİMHELLAÇ

21 Eki 2021 - 10:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.