Karayollarına ihale tepkisi

AKÇAABAT Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Demirci, kendisinin başına gelen olaylardan örnek vererek Karayolları’nın yaptığı ihalelerin Bölge Müdürlerinin...

AKÇAABAT Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Demirci, kendisinin başına gelen olaylardan örnek vererek Karayolları’nın yaptığı ihalelerin Bölge Müdürlerinin yakınlarına verildiğini iddia etti. Demirci, kendisine verilen ihalenin usulsüzlükle Karayolları tarafından başka birine verildiğini iddia etti.

Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi Tuncay Demirci, kendisinin başına gelen olaylardan örnek vererek Karayolları’nın yaptığı ihalelerin Bölge Müdürlerinin yakınlarına verildiğini iddia etti. Demirci, kendisine verilen ihalenin usulsüzlükle Karayolları tarafından başka birine verildiğini iddia etti.

İŞ BİTİRME BELGEN GEÇERSİZ DEDİLER

Demirci, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünde okurken tanıdığı Karayolları yöneticilerinin olduğunu söyleyerek başından geçen olayları, “İlk temasım dershaneden de sınıf arkadaşım olan biri olan genel müdür yardımcısı olunca oldu. Hayırlı olsuna gittim. Doğrusu çok sıcak karşıladı. Bundan cesaret alarak yeni kurulan firmamın henüz kamu ihalelerine giremeyeceği için büyük frmaların bölgemizdeki işlerinde taşeronlukta yapabileceğimi söyledim. Bana şu anda ödenekleri yok diyerek konuyu geçiştirdi. Sonraki aramalarımda da telefona cevap vermedi. Ta ki senemi doldurup Karayollarının bir bölgesinde ihaleye girip, bende kalan ihalenin başkasına verilmesine kadar. Son çare beyfendiyi yine aradım. Tabi yine cevap vermedi. Ortak arkadaşımızı aradım. Durumu izah ettim. Aradı, önce açmadığını daha sonra geri arayarak durumu anlattığını, eğer dediğin gibi ise ben halledeceğim dediğini söyledi ortak ardaşımız. Bende bir umutla itiraz dilekçemi yazdım. Bölge müdürlüğünün olduğu ildeki arkadaşıma otobüsle gönderdim. Dilekçeyi alan arkadaşım saat 11.00 sularında beni arayarak dilekçeyi teslim ettiğini söyledi. Bende sevinçle bana yapılan haksızlığın düzeleceğini beklerken, aynı gün saat 20.00’da ekap üzerinden cevap geldi. Haksızlığın düzelmesini beklerken mahkeme kararı ile geçerliliğini kazanmış iş bitirme belgemin geçersiz olduğunu tarafıma tebliğ ettiler. Öylece kala kaldım” diyerek anlattı.

İHALELER KEYFİYETE GÖRE VERİLİYOR

Karayollarının Trabzon-Tonya Karayolu ihalesinin müdürün sınıf arkadaşına gittiğini söyleyen Demirci, “Ben bu olay yaşandıktan kısa bir süre sonra Trabzon- Tonya karayolu 78 milyon bedelle 21-b’ye göre ihale edilmiş, ihaleyi alan, ihaleyi yapan bölge müdürü ve o bölge müdürünün bağlı olduğu genel müdür KTÜ İnşaat mühendisliği bölümünden sınıf arkadaşı. Aynı zamanda hepsi de benim sınıf arkadaşım. Geçtiğimiz günlerde de yine bizim alt sınıftan benimde tanıdığım bir arkadaşa yine 21-b ile sel hasarlarının tamirat işi verildi. Yine bu tayfa... Bu kadar uzun niye anlattım; hepimiz sınıf arkadaşıyız, benim haksız yere elimden alınan ve mahkeme kararı ile geri kazandığım işimi hiç eden bu tayfa bir başka sınıf arkadaşımıza 63 milyon lira ihale bedelli, bir diğerine de miktarını bilmediğim başka bir işi keyfi olarak verebiliyor” şeklinde konuştu.

HABER: Fatoş BATMAN

23 Eyl 2021 - 19:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.