KARADENİZ'DEN GÜNEBAKIŞ GAZETESİNİN 23. GURUR YILI

Doğu Karadeniz’in vizyonu ve vicdanı

Trabzon merkezli bölge gazetesi olarak 8 Mayıs 2000 yılında yayın hayatına başlayan ve Türkiye’deki yerel gazetelerden farklı ve özgün atılımlar yapan Karadeniz’den günebakış Gazetesi, bölge gazeteleri insanının sesi ve vicdanı olarak ve ilkelerinden taviz vermeden tam 23 yıldır yayınına devam ediyor. “Bölgenin vicdanı ve vizyonu” iddiasını ilk günkü samimiyeti ile sahiplenen ve bu sorumlulukla hareket eden günebakış Gazetesi, kent ve bölge sorunlarına gösterdiği hassasiyeti tavizsiz sürdürüyor. 23 yıl önce 8 sayfa olarak başladığı yayın hayatını bugün 16 sayfa ile sürdürmeye devam ediyor.

Kent ve bölge hassasiyeti önceliği olan günebakış Gazetesi, çözümü için kentin ve bölgenin önünü açmayı sorumluluklarından biri olarak görüyor. Yine olayların arkasından koşan ve yorumlayan anlayışından taviz vermeden yayınına devam ediyor. Siyasette hep ilkeli yayıncılığı benimseyen günebakış Gazetesi, bugüne kadar hiçbir güce boyun eğmedi ve eğmemeye devam ediyor. Özgürlükçü yaklaşımı, demokrasi insan hak ve hürriyetleri konularındaki hassasiyeti, inanç özgürlüğü ve hukukun üstünlüğüne olan inancı 23 yıldır hiç değişmedi.

Günebakış Gazetesi olarak, ilk çıktığımız çizgide ve ilkelerimizden taviz vermeden bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de bölgenin vizyonu ve vicdanı olarak yayın hayatımıza devam edeceğiz. Kendimizi bölgenin ve kentin zabıt kâtibi olarak addederek yayınlarımızla bugünü geleceğe taşımayı hedeflediğimiz gibi geleceğe de not düşüyoruz. Bugün geldiğimiz noktayı siz okurlarımıza ve bu gazeteye emek veren çalışanlarımıza borçluyuz. Yerel gazetecilik tarihinin her geçen yıl en zor süreçlerini yaşıyoruz. Ayakta kalabilmenin çok zor olduğu bu süreçte yayıncılığımızı farklı yayıncılık alanlarında da çeşitlendirerek aktif gazetecilik hayatımızı Allah’ın izniyle sürdüreceğiz.

Sizlerle nice 23 yıllara...

07 May 2022 - 23:14 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.