İşçilere izin vermediler

Araklı Taşönü sakinlerinin tepkisi sürüyor.

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Taşönü Mahallesi’ne yapılmak istenen çöp tesisi bir kez daha bölge halkıyla jandarmayı karşı karşıya getirdi. Çöp tesisi için bölgeye çalışmaya gelen taşeron şirket işçilerine, bölge halkı “Burası çöplüğe dönüştürülemez.” diyerek engel oldu. Taşeron şirket işçileri ise jandarmaya ihbarda bulundu. Mahalle sakinlerinin ısrarcı direnişi sonucu işçiler bir kez daha bölgeden çalışma gerçekleştiremeden ayrıldılar.

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Taşönü Mahallesi’ne yapılmak istenen çöp tesisi bir kez daha bölge halkıyla jandarmayı karşı karşıya getirdi. Çöp tesisi için bölgeye çalışmaya gelen taşeron şirket işçilerine, bölge halkı “Burası çöplüğe dönüştürülemez.” diyerek engel oldu. Taşeron şirket işçileri ise jandarmaya ihbarda bulundu.

KONU VALİYE İLETİLECEK

Olay yerine gelen ekipler, halkı sakinleştirmek için çalışsa da vatandaşlar Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Belediye Başkanı Recep Çebi’yi bölgeye istedi. Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’in, “Bu konu beni aştı. Valiliği bilgilendireceğim.” dediği iddia edildi. Mahalle sakinleri de Belediye Başkanı Recep Çebi’nin kendileriyle ilgilenmediğini savundu.

HALK TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

Jandarmaya serzenişte bulunan bölge sakinleri, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya derdimizi söyledik. O da ‘Burası turizm bölgesi çöp tesisis olmaz’ demişti. Burnumuzun dibine çöp sokamazlar. Burayı devlet alır bizi başka bir yere taşırlarsa ancak o zaman ne isterlerse yaparlar.” dediler. İşçiler bir kez daha bölgeden çalışma gerçekleştiremeden ayrıldılar.

Ahmet SUNGUR

23 Tem 2019 - 12:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.