İNSAFSIZCA İSTİSMAR VE SİYASET MALZEMSİ EDİLİYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon Havalimanında meydana gelen ondülasyon olayının infazsızca istismar edildiğini ve siyaset malzemesi...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Trabzon Havalimanında meydana gelen ondülasyon olayının infazsızca istismar edildiğini ve siyaset malzemesi haline getirildiğini ifade etti.

“Trabzon Havalimanı pistinin güneyinde 25 metrekarelik alanda meydana gelen ondülasyon nedeniyle 20 Ağustos Cuma gecesi 20.40'ta trafiğe ara verilmiş, Havalimanı, uçuş emniyetinin titizlikle sağlandığı ve 3 buçuk saat gibi kısa bir süreli çalışmanın ardından saat 00.15'te trafiğe açılmıştır.” diyen CORA, CHP Milletvekili Ahmet KAYA ve bazı çevrelerin olayı istismar ettiğini vurguladı.

AK Parti Milletvekili CORA, şunları söyledi:

“Ekiplerin yoğun gayretiyle süratli bir şekilde tamir edilen hafif deformasyon, maalesef bir milletvekili ve bazı çevrelerce insafsızca istismar edilerek siyaset malzemesi haline getirilmiştir.

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerini hayata geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu eserlerin ihale ve yapım süreçlerinde şeffaflığa titiz bir şekilde riayet etmekte ve kamu yararını daima ön planda tutmaktadır.

Havacılığımızın göz bebeği Trabzon Havalimanı pistinin zaruri hale gelen bakım ve onarımı işi de bu anlayışla inşa edilmiştir.

Projenin hazırlık ve inşa sürecini incelediğimizde geçen yıl kısa sürede yapımı tamamlanan işin ne kadar gerekli olduğu anlaşılmaktadır.

Trabzon Havalimanı pisti 1957 yılında beton kaplama olarak hizmete verilmiş, 1993 yılında AYGM tarafından beton üzeri asfalt kaplama yapılarak tadil edilmiştir.

Bu tarihten itibaren ufak çaplı onarımlar ile hizmet vermeye devam eden mevcut pist üzerindeki asfalt kaplamanın ekonomik ömrünü doldurmuş olması nedeniyle çatlak ve deformasyonlara bağlı olarak uçuş emniyetinin zaman zaman tehlikeye girdiği tespit edilerek hemen harekete geçilmiştir.

Covid-19 pandemisi nedeniyle 03.04.2020 tarihinden itibaren tarifeli uçuşların durdurulduğu Havalimanında, 2020 Mayıs sonuna kadar pistin beton üzerindeki asfaltının kaldırılarak yenilenmesi hedeflenmiştir.

Bu kapsamda ‘Trabzon Havalimanı PAT Sahaları Onarımı’ işinin ihalesi 29.04.2020 tarihinde gerçekleştirilmiş, 05.05.2020 tarihinde yer teslimi yapılarak imalatlara başlanılmıştır.

Türk Hava Yolları tarafından yurt içi uçuşların başlatılacağı tarihten önce pist üzerinde asfalt yenileme çalışmaları mesai mefhumu gözetilmeden 7 gün 24 saat çalışma esasına göre hızlıca tamamlanarak havalimanı uçuş trafiğine yeniden açılmış, iş kapsamında bulunan diğer imalatlar ile birlikte 31.12.2020 tarihinde tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştır.

Proje, sözleşme bedeline göre %4,58 oranında iş azalışı yapılarak tamamlanmıştır. Kamuoyunun gözü önünde şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülen süreç bu konudaki iyi niyetten uzak söylemlere cevap niteliğindedir.

Özetle Trabzon ilimiz ve tüm bölgenin ekonomisine can veren havalimanının zaruri hale gelen pist bakım ve onarımı işi, ‘Trabzon Havalimanı PAT Sahaları Onarımı’ kapsamında, işin ihale ve yapım süreci meri mevzuat hükümlerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş, sözleşme bedelinin de altına imalatlar tamamlanarak hizmete sunulmuştur.”

23 Ağu 2021 - 16:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.