Hız yolları kent içinden çıkmalı

TMMOB ŞPO Başkanı Ercan Şen, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Aleyna Şanlı’nın kaza tespit tutanağında asli kusurlu gösterilmesi üzerinden kent içi ulaşımını eleştirdi. Trabzon’un trafik düzenini eleştiren Şen, “Ne zaman yaya öncelikli bir trafik düzeni oluşturacağız

TMMOB ŞPO Başkanı Ercan Şen, Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Aleyna Şanlı’nın kaza tespit tutanağında asli kusurlu bulunması üzerinden kent içi ulaşımını eleştirdi. Kaza üzerinden Trabzon’un trafik düzenini eleştiren Şen, “Ne zaman yaya öncelikli bir trafik düzeni oluşturacağız ve yaya öncelikli bir kent tasarlayacağız! Ne zaman karayolu gibi hız yollarını kent içinden çıkaracağız?” dedi.

KENT İÇİ ULAŞIMINA TEPKİ GÖSTERDİ

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, 2 Mart 2020 tarihinde Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nde karşıdan karşıya geçmek istediği sırada kendisine çarpan aracın altına kalan Aleyna Şanlı’nın yaşamını yitirdiği kazanın meydana geldiği yol üzerinden kent içi ulaşımı eleştirdi. Kent içi ulaşımında Trabzon’un planlama eksikliğinin olduğunu bunun da giderilmediğini kaydeden Şen, “2 Mart 2020 tarihinde Yalıncak Mahallesinde çok acı bir trafik kazası sonrasında vefat eden Aleyna Şanlı; trafik kazasının tespit tutanağında asli kusurlu bulunmuş. Üzgünüm ama yine taşıtlar önceliklenmiş. Buradan kimseyi hedef göstermek amacında değilim. Ama aklımda da soru işaretleri var. Acaba ne zaman yaya öncelikli bir trafik düzeni oluşturacağız ve yaya öncelikli bir kent tasarlayacağız! Ne zaman karayolu gibi hız yollarını kent içinden çıkaracağız? Karayollarının kentiçi ulaşımın kurtarıcısı olmadığını anlayacağız? Ne zaman kentiçi düşük seyir hızlı, toplu taşımayı özendiren bir ulaşım sistemine geçiş yapacağız? Ne zaman insanın değerini anlayacak, özellikle araç kullanırken tedbirli olmayı öğreneceğiz? Neden Hepimizin bir yaya olduğunu aklımızdan çıkarmadan, yaya ağırlıklı paylaşımlı yol düzenlemeleri ile adımımızı taşıt yoluna attığımızda trafiğinin duracağı bir yaklaşım yaratamıyoruz anlamıyorum. Genç Aleyna Şanlı’ya tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım bu son olur ve gerekli ulaşım düzenleme ve tedbirlerini alırız.” ifadelerini kullandı.

HABER: Gültekin SADIKOĞLU

26 Mar 2020 - 14:26 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.