Hikmet Aksoy’u kaybettik

Trabzon basın camiası bir usta kalemini daha kaybetti

Trabzon basınının duayen isimlerinden, karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy hayatını kaybetti. Aksoy’un yaşamını yitirmesi büyük üzüntü yaşattı

Trabzon basınının duayen isimlerinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Trabzon Temsilcisi, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı, karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy, önceki akşam tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Usta gazetecinin cenazesi dün Vakfıkebir Merkez Eski Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve yakın akrabaları katılırken, Koronavirüs tedbirleri kapsamında tören gerçekleştirilemedi.

“UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ”

Yaşadığı döneme ışık tutan yazıları, haberleri ve karikatürleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Aksoy için Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci başsağlığı mesajı yayınladı. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “İlçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden Gazeteci - Yazar - Karikatürist Hikmet Aksoy Ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Hikmet Aksoy Ağabeyimize Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” açıklaması yaptı. Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, “İlçemizde kısa zamanda Köy Raporu adlı ilk köy gazetesi (1963), Kitap Kulübü,Tiyatro gibi eğitim alanında ve birçok alanda derin izler bırakan güzel insan Hikmet Aksoy Bey’in vefatı ilçe halkımızı ve bizleri derinden üzmüştür. Pazarlar tarihine ve geleceğine çalışmaları ile ışık tutan güzel insan Hikmet Aksoy' u unutmadık ve unutturmayacağız. Pazarlar halkı olarak kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

23 Mar 2020 - 16:01 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Öğretmen - ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH AMİN ALLAH'IN İZNİYLE BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM YAKINLARINA SABIR VERSİN İNŞALLAH AMİN ALLAH'IN İZNİYLE BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 16:01
01

Nurullah Alphan İnan - ailesinin ve trabzon medyasının,başı sağ olsun,karadeniz basını,çok değerli bir şahsiyetini,kaybett.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 16:01