Herkes Nehir için seferber oldu

8 gün önce kardeşinin dereye düşen ayakkabısını almak için azgın sulara kapılan 11 Yaşındaki Nehir’i arama çalışmalarına tüm köy ve civar köy halkı destek verdi

Rize'nin Ardeşen ilçesinde 8 gün önce dere sularına kapılarak kaybolan Nehir'i bulmak için vatandaşlar seferber oldu.

İlçenin Tunca beldesi eski Armutluk köyünde 8 gün önce kardeşinin dereye düşen lastik ayakkabısını almak için dereye giren ve azgın sulara kapılarak kaybolan Nehir Zenginal’den günlerdir haber alınamaması üzerine sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar el birliği ile çocuğu bulmak için Tunca Deresi’nde arama çalışmalarına başladı.

Ardeşen merkezde buluşan yaklaşık 300 kişi, gruplar halinde ayrılarak farklı bölgelerden dereye girdi. Dere yatağını inceleyen vatandaşlar her taşın altını aramak için gayret gösterdi. Derenin derinliği kimi yerlerde derenin yönü değiştirilerek azaltılmaya çalışıldı. Civar köylerden de yoğun katılımının olduğu arama çalışmaları yaklaşık 25 kilometre boyunca devam diyor.

Sabahın ilk saatlerinde başlayan arama çalışmalarında kendisine görev yükleyen İslam Şeker isimli bir vatandaş Nehir’i arama çalışmalarının devam ettiğini ve bulunması için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirerek “Birkaç ekip varız, biz yukarıya doğru gidiyoruz, bazı arkadaşlarımız aşağıdan geliyor. Bakıyoruz, her tarafı arıyoruz İnşallah buluruz” ifadelerini kullandı.

Nehir’i bulmaktan başka çareleri olmadığını dile getiren bir başka gönüllü 60 yaşındaki Ali Şeker ise “Sabahtan beri bütün köylü derede dolaşıyor, henüz bir sonuca ulaşamadık. Dere bayağı büyük, karşıdan karşıya zor geçiliyor. Nehir bulunacak yani başka çaresi yok. Bütün halkımıza teşekkür ederiz herkes uğraşıyor. Ben 60 yaşındayım 60 yaşındaki adam derede dolaşıyor. İnşallah bulacağız kızımızı” dedi.

Çocuğun denize sürüklenmesinden korktuklarını dile getiren Mustafa Topal “Çocuk dereye düştüğünde dere daha da büyümüştü. Bende denize sürüklenmesinden korkuyorum fakat inşallah sürüklenmemiştir” şeklinde konuştu.

27 Haz 2017 - 14:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.