Her zaman ücretinin yanında yer aldık

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticinin merakla beklediği fındık fiyatıyla ilgili yaptığı, “Fındık...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üreticinin merakla beklediği fındık fiyatıyla ilgili yaptığı, “Fındık 14 TL’den alınacak.” açıklamalarını değerlendirdi. Cora, AK Parti Karadeniz milletvekilleri olarak bir araya gelerek oluşturdukları Fındık Çalışma Grubunun gayretleri sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık üreticilerine söz konusu müjdenin verildiğini ifade etti. Milletvekili Cora, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, 'TMO ile 1 Kasım'dan itibaren levant kalite fındığın kilosunu 14 liradan, Giresun kalite fındığın kilosunu ise 14,5 liradan almaya başlıyoruz. Kayıtlı fındık alımlarında 2 TL destek ödemesi yapıyoruz.’ dedi. Bu şekilde üreticimizin elindeki fındık 16-16,5 TL ye değere yükselmektedir. Ayrıca FİSKOBİRLİK'e destek verilecek ve bu kurumun da üretici lehine faaliyetleri artırılacaktır. En baştan itibaren şunu söyledik: Biz her zaman fındık ücretimizin yanında yer aldık. Şu ana kadar üreticimize doğrudan 7,5 milyar TL destekleme yaptık. TMO’yu devreye soktuk. Alan bazlı destekleme yaptık. Bir sorun varsa bu sorunu hükûmetimizle konuşup çözüme kavuşturacağız. Laf değil iş üretelim dedik. Haksız saldırılara, amansız eleştirilere maruz kaldık. Bu kapsamda söylenenlere değil, işimize odaklandık. Çok şükür şimdi üreticimize güzel bir haber veriyoruz. Başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgemize ve fındık üreticilerimize hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

Gültekin SADIKOĞLU

27 Eki 2018 - 11:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.