Her gün mezarına gidip dua ediyorum

Özürlü depremzedeye el uzatan şehit itfaiyeci, intihardan vazgeçirdiğine yardım etmiş

Şehit itfaiyeci Taner Çebi’nin, işitme engelli depremzede bir kadına el uzattığı gibi 31 yaşındaki Hüseyin Şener’e de uzun yılar yardım yaptığı oraya çıktı. Çebi’nin intihardan vazgeçirip yardımda bulunduğu Şener, “Her gün mezarına gidip dua ediyorum” dedi.

YARDIM ELİNİ GİZLİ UZATMIŞ

Şehit itfaiyeci Taner Çebi’nin sadece acil durumlarda hayat kurtarmadığı, birçok kişiye de yardım eli uzattığı ortaya çıktı. Van depremi, Soma maden faciası, Nepal ve Bosna’daki afetlerde birçok kişiyi yaşama döndüren Taner Çebi, İstanbul İtfaiyesi’nin en başarılı erlerindendi. 15 yıllık tecrübeli itfaiyeci 2 çocuk babası Taner Çebi, geçen ay Fatih’te bir otelin sauna odasında çıkan yangında ağır yaralanmış, 2 gün süren yoğun bakım mücadelesinden sonra da hayatını kaybetmişti.

YEMEK VE PARA YARDIMI YAPMIŞ

Taner Çebi’nin acı ölümü, ailesinin yanı sıra yardım ettiği insanları da üzdü. 9 yıldır ailesini depremde kaybeden işitme engelli bir kadına yardım ettiği ortaya çıkan Taner Çebi’nin 31 yaşındaki Hüseyin Şener’e de uzun süredir yemek ve para yardımında bulunduğu öğrenildi. Ailevi problemler yaşayıp alkol bağımlısı olan Hüseyin Şener’le İstanbul İtfaiyesi’nin bulunduğu Fatih İlçesi’nde tanışan şehit itfaiyeci Çebi’nin, Şener’le her gün dertleştiği, onun hayat hikayesini dinledikçe birlikte ağladıkları belirtildi.

O BENİM KAHRAMAN AĞABEYİM’Dİ

Taner Çebi’nin ölümünden sonra gözyaşları dinmeyen Hüseyin Şener, şimdi her akşam “Kahraman ağabeyim” dediği Çebi’nin kabrine ziyarete giderek dua ettiğini söyledi. Şener, “Taner Ağabeyim beni birkaç defa intiharın eşiğinden kurtardı. Surlardan aşağı kendimi bırakacakken, hayatıma son vermek isterken, beni o aşağıya indirmişti. Şimdi ona borcumu her gün mezarına gidip duasını okuyarak ödemeye çalışıyorum” dedi.

Enis YILDIRIM

23 May 2018 - 11:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.