HDP'li Pervin Buldan'dan Kandil fotoğrafı paylaşımı

Millet İttifakı'nın bileşenleri CHP ve İYİ Parti, ortakları HDP'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması nedeniyle zor günler geçiriyor.

Millet İttifakı'nın bileşenleri CHP ve İYİ Parti, ortakları HDP'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Terör örgütü PKK ile HDP arasındaki ilişki, bir kez daha belgelendi. Daha önce Öcalan ve PKK ile ilgili açıklamalarıyla çokça tepki çeken HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yaptığı paylaşım gündeme oturdu.

PKK'LI CEMİL BAYIK İLE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Buldan, PKK kurucusu Cemil Bayık ile birlikte çekildiği fotoğrafını “Bir Kandil fotosu da benden olsun:)” notuyla sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Paylaşıma gelen çok sayıda tepki sonrası Buldan, fotoğrafı kaldırdı.

“HER KİM MİLLİYETÇİLİK YARIŞINA GİRERSE ÇOK BÜYÜK KAYBEDER”

Daha önce partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Kürt halkına seçmen gözüyle bakanların kaybedeceğini belirten Buldan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Üç beş milliyetçi oy için Türkiye’nin bir yüz yılını daha mı heba etmek istiyorsunuz? Şunu açık ve net olarak söylüyorum. Her kim bu meseleye ciddiyetle yaklaşmaz, demokratik çözüm üretmez ya da bu konu üzerinden milliyetçilik yarışına girerse çok büyük kaybeder. Her kim, bu meseleyi siyaseten araçsallaştırır, Kürt halkına seçmen gözüyle bakar, halkın iradesini ve taleplerini tanımaz ise büyük kaybeder.”

TERÖRİSTLERE 'DOSTLARIMIZ, KARDEŞLERİMİZ, ARKADAŞLARIMIZ' DEMİŞTİ

Öte yandan Buldan, geçtiğimiz sene İBB'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde yaptığı konuşmasıyla da dikkatleri üzerine çekmişti. Buldan, terörist elebaşı Öcalan ve Kandil'deki teröristlere “Dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, sayın Karayılan, sayın Bayık.” diye hitap etmişti.

23 Haz 2022 - 12:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

05

Hali̇l İbrahi̇m Keski̇n - bu gerçeği̇ sağir sultan duymuştu ama si̇ze anlatmak bi̇raz zor gi̇bi̇ydi̇ zi̇llet i̇tti̇faki paydaşlari si̇zie beledi̇yeleri̇ kazandiranlar da onlar yoksa si̇z bi̇r başiniza kalin bakalim kaç beledi̇ye alabi̇li̇rsi̇ni̇z.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:17
04

Ahmet uzun - Öcalandan mektup getirenlerden onu oraya gönderen,diyarbakırdaki nehri negridende bahsedin mesela...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:17
03

Aliaga - 1- Kürdistan ve pkk’nın destekçisi Mesut Barzani ile “Şu anda en büyük düşmanımız Türk devletidir” diyen Şivan Perver ile elele tutuşarak türkü söylemek, açılışlarda boy boy poz veren

2- PYD başkanı Salih Müslim’i kırmızı halıda karşılayan,

3- Rey devşirmek için Öcalan dan mektup rica edip TV de okutan,

4- Kırmızı bültenle de aranan diğer Öcalana da TRT de ahkam kestiren,

5- İmralı’yı hesap verilecek makam ilan eden,

6- Mahkemeleri PKK ların ayağına taşıyanLARın ,

İttifak halinde olduğunu görmemek için ne olmak gerek..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:17
02

Hali̇l İbrahi̇m Keski̇n - di̇yarbakir daki̇ megri̇ megri̇ geçeli̇ seneler oldu devlet onlarin tepeleri̇ne bi̇ndi̇kçe zi̇lli̇t i̇tti̇faki ortaklarindan cirilti geli̇yor sen onlara bi̇r bak i̇stersen ahmet uzun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:17
01

Hali̇l İbrahi̇m Keski̇n - devlet teröri̇stle mücadele i̇çi̇n gecesi̇ni̇ gündüzüne katmiş hala megri̇ megri̇den dem vuran muhali̇f paranoyaklar ortada döneni̇ göremi̇yorlar la kandi̇lden gelen emi̇rle adaylar beli̇rleni̇yor si̇zi̇n zi̇llet i̇tti̇fakçilari da onlarin arkasini topluyor alo uyanda baluğa gi̇deli̇m hemşeri̇m ahmet uzun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 12:17