Gürcü tır kusurlu minibüs kusursuz

Üç canı kaybettiğimiz Yıldızlı’daki trafik kazasının bilirkişi raporu hazırlandı.

DURAĞINDA YOLCU ALAN MİNİBUSE TIR ÇARPTI

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi’nde 17 Aralık 2019 tarihinde Halim Kurt , Zehra Tütüncü ve Neslihan Karkaç’ın hayatını kaybettiği, 18 kişinin ise yaralandığı trafik kazasının bilirkişi raporu çıktı. Kazanın ardından minibüs sürücüsü Ş.A. durağa tam girdiği sırada, yolculardan birini indirirken TIR’ın kendisine arkadan çarptığını söyledi. Gürcü plakalı TIR’ın sürücüsü E.M. ise direksiyonu kırdığını fakat aracın hakimiyetini kaybettiğini belirtti.

İKİ ARACIN SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANMIŞTI

Tır ve minibüs sürücüsü, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kazayla ilgili soruşturma sürürken, dosya bilirkişi raporu için Ankara’ya gönderildi. Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre, TIR sürücüsünün kusurlu, minibüs sürücüsünün ise kusursuz olduğu belirtildi. Beklenen raporların ardından soruşturmanın tamamlanacağı ve dava açılacağı öğrenildi.

Trabzon’da üç canımızı kaybettiğimiz Yıldızlıdaki trafik kazasının bilirkişi raporunda, Gürcü TIR sürücüsü kusurlu, minibüs sürücüsünün ise kusursuz bulunduğu iddia edildi.

İKİ SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Trabzon’dan Akçaabat istikametine seyir halinde olan E.M. yönetimindeki ZZ- 295-BB Gürcistan plakalı TIR, Ş.A. yönetimindeki 61 M 1152 plakalı yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Sürüklenen minibüs 150 metre ileride durabildi. Kazanın ardından Halim Kurt (54) , Zehra Tütüncü (21) ve Neslihan Karkaç’ın (23) hayatını kaybederken yaralanan 18 kişi kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı. Kazanın ardından tedavileri tamamlanan iki sürücünün ifadesi alındı. İfadesi alınan iki sürücü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İKİ SÜRÜCÜ KAZAYI ANLATTI

Kazanın ardından minibüs sürücüsü Ş.A. minibüsü 7 ay önce kiraladığını ve molozdan dola olarak kalktığını belirterek, yolda bir yolcu aldığını, inecek yolcu olması nedeniyle, yolcuyu indirmek için durak cebine tam olarak girerek durduğunu söyledi. Ş.A., “Yolcu inmeden TIR benim aracıma arkadan çarptı” dedi. Gürcü plakalı TIR’ın sürücüsü E.M. ise direksiyonu kırdığını fakat aracın hakimiyetini kaybettiğini belirterek üzgün olduğunu söyledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU TRABZON’DA

Kazayla ilgili soruşturma sürürken, dosya bilirkişi raporu için Ankara’ya gönderildi. Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre, TIR sürücüsünün kusurlu, minibüs sürücüsünü ise kusursuz olduğu belirtildi. Beklenen hastane raporlarının ardından soruşturmanın tamamlanacağı ve ağır ceza mahkemesinde dava açılacağı öğrenildi.

22 Şub 2020 - 11:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.