Gündoğdu üretime başladı

TRABZON'UN en önemli üretim kuruluşlarından biri olan ve büyük bir yangına maruz kalan Gündoğdu Mobilya yeniden üretime başladı. İş adamı Aydın Gündoğdu, “Şu anda üretim gücümüz tam anlamıyla yerine gelmiş oldu. İşlerimizde bir sorun yok, tüm işlerimiz devam ediyor. Sadece depolarımız noksan, onları da yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

Trabzon'un en önemli üretim kuruluşlarından biri olan Gündoğdu Mobilya'nın Arsin OSB'deki fabrikasında geçtiğimiz mayıs ayında elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın meydana gelmişti. Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aydın Gündoğdu'nun sahibi olduğu Gündoğdu Mobilya kısa bir aradan sonra tekrar üretime başladı.

ÜRETİME BAŞLADIK

Şirketin şu anda faaliyete geçtiğini belirten AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Aydın Gündoğdu, pazartesinden itibaren tam üretime geçildiğini belirtti. Gündoğdu “Şu anda üretim gücümüz tam anlamıyla yerine gelmiş oldu. İşlerimizde bir sorun yok tüm işlerimiz devam ediyor. Şuan sadece depolarımız noksan onları da yapmaya devam ediyoruz inşallah. Üretim tesislerimiz harekete geçti. Önümüzdeki günlerde, ramazandan sonra bir açılış yapacağız ve tüm basını davet edeceğiz. Ama şu anda dediğim gibi üretime başladık.” şeklinde konuştu.

ÖNCE YIKILDI SONRA YANDI

Sigorta şirketi ile beraber anlaştıklarını belirten Gündoğdu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Sigorta işleri daha bitmedi ama bitecek, ön ödeme yapmışlardı bizlere, sigorta ile ilgili şuan için bir sorunumuz yok. Şu an için toplamda ne kadar hasar oluştu belli değil, hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor, muhasebemiz şuan hesabı çıkarıyor, biraz daha var hesapların bitmesine yakında belli olacak. Gündoğdu 6 ay üretimden düşmüş olmasına rağmen çünkü önce yıkıldı sonra yandı. Hiçbir işçimizi çıkarmadık. Fabrikamızı yapar yapmaz aynı işçilerimizle üretime geçtik.”

FABRİKA DURDUĞU HALDE 300 ÇALIŞANIMIZI TUTTUK

6 ay boyunca hiç işçi çıkarmadıklarını söyleyen Gündoğdu, diğer fabrikalarda sistemli olarak 300 çalışanı tuttuklarını belirtti. Gündoğdu “ Normal de 1100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu alanda, yıkılan ve yanan alanda çalışan kişi sayısı 300 civarındaydı. Bu 300 kişiyi fabrika durduğu halde işten çıkarmadık ve bir şekilde maaşlarını ödedik. Artık fabrikamız pazartesi itibarıyla tekrar hizmete girdi, işçilerimiz tekrar çalışmaya başladı. Biz 6 ay bu insanları kendi bünyemizde tutarak ne çıkardık ne de izne ayırdık.” dedi.

Filiz YILDIRIM

17 Haz 2017 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.