GÜMÜŞHANE’YE MÜJDE!

Ekonomiye 6 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde inşa edilen ve 4 bin 570 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturacak olan Kırıntı Barajı tamamlandı

DSİ Gümüşhane iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Gümüşhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Gümüşhane ilimizin, Şiran İlçesi, Kırıntı Köyü, Değirmen Deresi üzerine inşa edilen Kırıntı Barajının tamamlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Barajımız kil çekirdekli gövde tipinde inşa edilmiş olup, temelden 56 metre yüksekliğindedir. 0,94 hm3 depolama hacmine sahip barajımızın sulama inşaatını da yakın bir zaman zarfı içerisinde ihale edeceğiz. Sulama İnşaatının da tamamlanması ile birlikte, 4 bin 570 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız” dedi.

Söz konusu barajın kesin kabul işlemlerinin yapıldığını belirten Genel Müdür Yıldız şöyle devam etti: “Baraj ve göletlerimiz, çiftçilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri açısından son derece önemli bir rol üstlenmektedirler. Bu barajlar sayesinde üreticilerimizin ürün yelpazeleri genişliyor ve o illerimiz hızlı bir şekilde kalkınıyor. Tamamladığımız Kırıntı Barajı ile birlikte, milli ekonomimize yıllık 6 milyon TL katkı sağlanacaktır. Gümüşhaneli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

27 Eki 2021 - 13:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.