Giresun’da FETÖ/PDY’den 409 sanık cezaevinde

FETÖ/PDY örgütünün lideri olan ve halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen ile birlikte 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili karar resmi gaze...

FETÖ/PDY örgütünün lideri olan ve halen ABD'de bulunan Fethullah Gülen ile birlikte 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılması ile ilgili karar resmi gazetede yayınlandı. Listede, FETÖ'nün finansörü iddiasıyla aranan ve mal varlıklarına el konulan Giresun’da faaliyet gösteren Akın Çorap firmasının sahibi Ali Yarkın da bulunuyor.

Listede ayrıca Giresun doğumlu olduğu görülen Ferhat Yılmaz, Özkür Demiral, Salih İyice, İsmail Yapıcı, Özcan Koç gibi isimler de var. İsmi yayımlanan bu kişiler bugünden itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezse Türk vatandaşlığından çıkarılacak. Ayrıca Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yapılan soruşturmalarda örgüt üyeliği, yöneticiliği suçlarından bugüne kadar 1394 şüpheli hakkında soruşturma yürütülürken, 331'i hakkında atılı suçlardan kamu davaları açıldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, Giresun il merkezinde 380 şüphelinin tutuklandığı, 74 şüphelinin adli kontrol şartıyla tahliye edildiği, adli kontrol şartıyla tahliye edilen 74 şüpheli ile birlikte 339 şüphelinin adli kontrol altına alındığı, halen 41 şüpheli hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, soruşturmalar nedeniyle 409 şüpheli halen cezaevinde tutuklu olarak yargılanmayı bekliyor.

07 Haz 2017 - 15:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.