Genç’ten Kadir Gecesi mesajı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Genç’ten Kadir Gecesi mesajı!
Haber albümü için resme tıklayın

“YÜCE ALLAH’TAN (C.C) AF DİLEYELİM”

Mesajında bütün İslâm aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Başkan Genç, “Bolluk, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının son günlerini idrak ettiğimiz bugünlerde yine kutsallığı Cenab-ı Allah’ın (C.C) ayetleriyle sabit olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha ulaşmanın sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Dini mübini İslâm’ın en mübarek gecelerinden bir tanesi olan Kadir Gecesi’nin bütün müminler için feyzli, bereketli ve hayırlı olmasını dilerim. Bu mübarek geceyi aciz kullar olarak dua, ibadet ve niyazlarla geçirerek, işlediğimiz her türlü günah, hata için sonsuz rahmet ve merhamet sahibi Yüce Yaradan’dan af dileyelim.” cümlelerine yer verdi.

“EN GÜZEL ŞEKİLDE DEĞERLENDİRELİM”

Kur’an-ı Kerim’de Kadir Gecesi’nin anlatıldığı ayetleri aktaran Genç, şu ifadelere yer verdi: “Yüce Allah (C.C) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Kadir Süresi’nin 1. ve 5. ayetlerinde mealen, ‘Biz Onu (Kur'an-ı Kerim'i) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail a.s) her iş için iner dururlar. O gece esenlik, gün ağarıncaya kadar sürer.' ifadeleriyle Kadir Gecesi’nin iman etmiş, kendini Yüce Allah’a adamış müminler için kadar değerli olduğunu açık bir şekilde beyan etmiştir. Cenab-ı Allah’tan (C.C) rahmet, bereket ve faziletlerin yeryüzüne oluk oluk indiği bu mübarek geceyi bütün Müslümanlara en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etmesini diliyorum. Kadir Gecesi’nin İslâm alemine barış, huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”

27 Nis 2022 - 11:35 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.