Fransa'ya Destek Veren Birçok Müslüman Ülkenin Dile Getiremediklerini O Ülke Dile Getirdi

Kremlin sözcüsü Peskov, “Ülkemizde Charlie Hebdo gibi bir derginin var olması, mevcut yasalarımız da dikkate alındığında kesinlikle imkansızdır” dedi.

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo'ya dünya Müslümanlarının tepkisi sürerken, Kremlin'den de konuyla ilgili yorum geldi.

Türkrus'un haberine göre; Putin'in basın sözcüsü Peskov, Rusya'da Charlie Hebdo'ya benzer bir yayının çıkmasının imkansız olduğunu söyledi.

Peskov, bir soruyu yanıtlarken "Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu unutmayalım. Rusya'da yaklaşık 20 milyon Müslüman yaşıyor. Rusya'da hakim din Hristiyanlıktır, ancak ülkemizin benzersiz yanı, çok uluslu ve çok dinli doğasındadır. Rusya'da tüm inananlar birbirine tam olarak saygı duyarak yaşıyor” dedi.

Kremlin sözcüsü Peskov, "Bu nedenle, ülkemizde böyle bir derginin var olması, mevcut yasalarımız da dikkate alındığında kesinlikle imkansızdır” diye konuştu.

Peskov ayrıca, Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen ölümcül bıçaklama operasyonunu da korkunç bir trajedi olarak nitelendirdi.

Tartışma nasıl başladı?

Fransa'da 16 Ekim'de Hz Muhammed'in karikatürlerini derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamaları ve karikatürlerin binaların duvarlarına yansıtılması, İslam dünyasında tepki ve protestolarla karşılaşmıştı.

Söz konusu karikatürler ilk kez Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo tarafından yayınlanmıştı.

Katar, Kuveyt, Cezayir, Sudan, Filistin ve Fas'ın yanı sıra birçok ülkede Fransız ürünlerinin boykot edilmeye başlanmasının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, "Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları sakın almayın" açıklamasıyla boykot çağrısında bulunmuştu.

Fransa ile Türkiye ve birçok Müslüman ülkesi arasında krize neden Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, önceki gün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatür paylaştı. Derginin kapağında yer alan hakaret içerikli görsel, Türkiye'nin sert tepkisine neden oldu.

29 Eki 2020 - 16:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.