Faturalar kabardı denetim şart oldu

Milletvekili Örs, elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesi için çağrı yaptı

Trabzon’da vatandaşlar elektrik faturalarının şokunu yaşarken, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs konuyu TBMM gündemine taşıdı. Örs, “Elektrik dağıtım şirketleri denetlenmeli” çağrısı yaptı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da vatandaşlar elektrik faturalarının şokunu yaşıyor. Bir ay önce 150 TL ödeyen elektrik aboneleri bir ay sonra 300-400 TL’ye varan faturalar karşısında şaşkın ve öfkeli. Derdini sokakta da sosyal medyada da paylaşan vatandaşlar, zamlar karşısında hükümetin harekete geçmesini bekliyor. Elektrik faturalarından şikayetler ayyuka çıkarken, tepkileri İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs TBMM’ye taşıdı. Elektrik dağıtım şirketlerinin denetlenmesini isteyen Milletvekili Örs, vatandaşın perişan bir halde olduğuna dikkati çekti.

OCAK ZAMMI ARALIK FATURALARINA YANSITILDI İDDİASI

Vatandaşın mağduriyetine son verilmesini isteyen Milletvekili Örs, “31 Aralık gece yarısı gelen zamlar vatandaşın üzerine kâbus gibi çöktü. Elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen zamlar dar gelirliyi vurdu, perişan etti. Zamlar yetmiyormuş gibi, elektrik şirketlerinin 1 Ocak 2022'den itibaren uygulanacak zammı, Aralık ayı faturalarına da yansıttığı, faturalarda kelime oyunlarından sonra gün oyu yapıldığı şeklinde vatandaşlardan yoğun şikâyetler var. Okuma tarihinin kota sınırını geçecek şekilde ayarlanıp tüketicilerin fazla ödemeye mecbur bırakıldığı iddiası ciddi şekilde araştırılmalı, elektrik dağıtım şirketleri denetlenmeli ve vatandaşın mağduriyetine son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

HABER:Songül MAZLUM

20 Oca 2022 - 13:14 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.