Esat-Erdoğan görüşmesine Şam'dan yalanlama

Erdoğan'ın Rusya ziyareti sonrası Esed ile görüşme iddiasının Şam kaynakları tarafından yalanlandığı öne sürüldü.

Üst düzey Suriyeli kaynakların, medyada yer alan “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında bir telefon görüşmesi olabileceği” yönündeki haberleri yalanladığı öne sürüldü.

Türkiye gazetesinde dün yayınlanan bir haberde, İran ve Rusya ile yapılan Tahran ve Soçi görüşmelerinde "Suriye sahasına yansıyacak önemli kararlar alındığı" belirtildi.

Yılmaz Bilgen imzalı haberde, "Ankara'nın 'Henüz erken' dediği Erdoğan ile Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği" iddiası da yer aldı.

Haberde ayrıca, “Türkiye; Rusya, İran ve Esad rejimi ile birlikte ülkenin doğusundaki PKK korsan devlet yapılanmasına karşı müşterek harekât teklifinde bulundu. Bir Körfez ülkesi ile Afrika'da yer alan bir başka İslam ülkesinin de Erdoğan-Esad görüşmesi için iki tarafla diplomasi trafiği yürüttüğü belirtiliyor” sözlerine yer verildi.

ŞAM'DAN YALANLAMA

Lübnan merkezli Al-Mayadeen Televizyonu web sitesine konuşan Esed rejiminden bir yetkili, “Suriye ve Türkiye cumhurbaşkanları arasında temas olasılığından bahsetmenin tamamen yanlış olacağını” belirterek bu iddiayı yalanladı. Öte yandan Esed rejimine yakınlığı ile bilinen Al-Watan gazetesi de aynı haberi paylaşarak bu bilgiyi teyit etti.

Timeturk

11 Ağu 2022 - 15:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

selim - insanlığın düşmanı, büyük şeytan abd i̇le d.türkistan katili çin ile görüşülüyorda, esat ile niye görüşülmüyor. esat onlardan daha mı büyük düşman. yapmayın, aldatmayın milleti, abd istiyor iye görüşmemezlik yapmayın. suriyeye harekat değil, esat ile anlaş, suriye de kurulan ikinci pkk devletini yok et. bu iktidar değişmeden suriye sınırımız güvenli olmayacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ağustos 15:49