Erken seçim sürpriz olmaz

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli,  “24 Haziran seçimleri öncesinde de ‘erken seçim olmayacak, zamanında yapılacak’ söylemleri vardı. Ama 15 gün içerisinde bir seçimle karşı karşıya kaldık.Yeni kurulan partileri seçime sokmama adına böyle bir hamle yapılabilir. Erken seçim olursa da sürpriz olmaz” dedi.

Erken seçim iddiaları ile ilgili konuşan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “24 Haziran seçimleri öncesinde de ‘erken seçim olmayacak, zamanında yapılacak’ söylemleri vardı. Ama 15 gün içerisinde bir seçimle karşı karşıya kaldık. AK Parti’nin her geçen gün kan kaybettiği aşikar, yeni kurulan partileri seçime sokmama adına böyle bir hamle yapılabilir. Erken seçim olursa da sürpriz olmaz” dedi.

“AK PARTİ HER GEÇEN GÜN KAN KAYBEDİYOR”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın, “28 Haziran Pazar seçim için nasıl bir tarih?” açıklaması erken seçim iddialarını gündeme getirdi. Erken seçim iddialarını gazetemize değerlendiren Başkan Kuvvetli, “Sayın Türkkan tecrübeli bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanının siyasi hamlelerinden hareketle böyle bir açıklama yaptığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı, yeni kurulacak partilerin önünü kesmek adına böyle bir hamlede bulunabilir. 24 Haziran seçimleri öncesinde de ‘erken seçim olmayacak, zamanında yapılacak’ söylemleri vardı. Ama 15 gün içerisinde bir seçimle karşı karşıya kaldık.” diye konuştu.

“YENİ KURULAN PARTİLERİ SEÇİME SOKMAMA ADINA BİR HAMLE OLABİLİR”

Yeni kurulacak partilerin seçime girmemesi adına, önlerinin kesilmesi adına Cumhurbaşkanının erken seçim hamlesinde bulunabileceğini belirten Başkan Kuvvetli, “Cumhurbaşkanın Kanal İstanbul’u gündeme getirmesi, farklı siyasi hamleler, erken seçim düşüncesini gündeme getirmiş olabilir. Daha önce ortada net söylemler olmasına rağmen nasıl erken seçim yapıldıysa, yine olabilir. Bir de şu açıdan bakmak lazım, AK Parti’nin her geçen gün kan kaybettiği aşikar, yeni kurulan partileri seçime sokmama adına böyle bir hamle yapılabilir. Erken seçim olursa da sürpriz olmaz.” diyerek, Cumhurbaşkanının daha önce de bu tür hamleleri olduğunu hatırlattı.

HABER: Filiz YILDIRIM

22 Oca 2020 - 12:27 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.