Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İsveç'ten ambargo tehdidi: Türkiye'nin çıkarına olur

PKK'nın hamisi konumunda bulunan İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO üyeliği konusunda yaptığı açıklamalar sonrasında Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı.

PKK'nın hamisi konumunda bulunan İsveç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO üyeliği konusunda yaptığı açıklamalar sonrasında Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı. İsveç Parlamentosu, AB'nin Türkiye'ye ambargo uygulaması için baskı yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in PKK sevici rolü nedeniyle üyeliği konusunda olumsuz kanaat getirdiklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri başta İskandinav medyası olmak üzere dünyada geniş yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın sözlerine İsveç'ten ilk tepki parlamento kanadından geldi. İsveç Parlamentosu Türkiye'ye karşı AB nezdinde ambargo uygulanması için harekete geçileceğini duyurdu.

İSVEÇ'TEN KÜSTAH AMBARGO TEHDİDİ

İsveç parlamentosu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, İsveç'in Pazartesi günkü AB dışişleri bakanları toplantısında Türkiye'ye Avrupa Birliği nezdinde silah ambargosu uygulanması için faaliyet yürütüleceğini duyurdu.

İSVEÇ: ARKAMIZDA GÜÇLÜ BİR DESTEK VAR

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de, ülkesinin NATO üyeliğine başvurması halinde İttfak'ın tüm üyelerinden destek görmek isteyeceğini belirtti. Linde, Türkiye'nin tavrı konusunda ise "İsveç ve Finlandiya'nın, önemli üye devletlerin 'son derece güçlü' desteğine sahip olduğunu ve bu ülkelerle iyi ilişkileri sürdürmenin Türkiye'nin çıkarına olacağını" söyledi.

FİNLANDİYA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili bir soruya "Bu tür süreçlerde biraz sabır gerekir. Bunlar bir günde gerçekleşmez. Şu an söyleyebileceklerim bundan ibaret. Süreçleri adım adım yürütmemiz lazım" diye konuştu. Haavisto, konuyu Berlin'deki NATO toplantısında Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüşme fırsatı olabileceğini belirtti.

PKK SEVİCİ İSVEÇ

İsveç, NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye'nin olumsuz kanaatini siyasi bir temele dayandırmaya çalışırken, Stockholm hükümetinin bölücü terör örgütü PKK'ya uzun yıllardır kucak açması, destek vermesi, terörle iltisaklı yapılara onay vermesi "Batı demokrasilerindeki" iki yüzlü tavrını açıkça ortaya koyuyor. Terör örgütünün elebaşlarından çok sayıda isim İsveç'te adeta "ev sahibi" gibi ağırlanırken, İsveç bu gerçeği saklamaktan çekinmiyor, savunmaktan da geri durmuyor.

PKK ile İsveç'in yakınlığı istihbarat raporlarına da yansırken Türkiye'nin terör karşıtı operasyonları yine İsveç hükümeti tarafından her seferinde kınanıyor. Son olarak Perşembe günü Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarını kınadığını açıklamış “Uluslararası hukuku ihlal ediliyor, durum istikrarsızlaştırılıyor ve özellikle Kürtler için büyük insani sonuçlar doğurma riskini taşıyor."sözleriyle BM güvenlik konseyine, konuyu derhal ele alması gerektiği çağrısında bulunmuştu.

14 May 2022 - 15:15 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Musa Kazım - Sayın cumhurbaşkanı natto kunusunda nekadar haklı olduğunu gösterdi,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mayıs 15:15