DÜNYA ŞAMPİYONU AZERBAYCAN ORDUSUNA KATILDI

Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi, son yılların en şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. Ermenilerin gerçekleştirdiği provokasyo...

Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi, son yılların en şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. Ermenilerin gerçekleştirdiği provokasyona yanıt veren Azerbaycan ordusu, kapsamlı bir harekâtla stratejik bölgeleri ele geçirdi. Buna rağmen Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırganlığı bitmiyor.

BİRLİĞE KATILDI

Bir yandan 3 gün önce başlayan çatışmaların yaraları sarılırken, diğer yandan birçok Azerbaycan vatandaşı orduya katılmak için başvuruda bulundu. Bu isimlerden en dikkat çekeni ise Azerbaycan'ın dünyaca tanınan karma dövüş sporcusu Tofiq Musayev… Musayev, ülkesinde yaşanan işgale kayıtsız kalmayarak Azerbaycan ordusuna başvurdu ve birliğine katıldı. Önemli gelişmeyi Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov duyurdu. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Aşirov, “Azerbaycan'ın dünyaca meşhur karma dövüş sporcusu Tofiq Musayev orduya katıldı.”diye yazdı.

AVRASYA MMA DÜNYA ŞAMPİYONU

15 Aralık 1989 Azerbaycan Bakü doğumlu olan Tofiq Musayev, 12 yaşında karate yapmaya başladı ve 23 yaşında profesyonel oldu. 2011'de Spor Akademisi'nden mezun olan Musayev, Avrasya MMA Şampiyonası’nda dünya şampiyonluğu yaşadı. Musayev, kazandığı zaferlerden sonra ülkesi için yaptığı açıklamalarla biliniyor.

(ENSONHABER)

30 Eyl 2020 - 12:40 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

M.BİRİNCİ - Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.Musayevi kutluyorum.Allah yar ve yardımcıları olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Eylül 12:40