Dolgu sahası için öneri sundu

Beşirli dolgu alanı devam ederken Sivil Toplum Örgütleriyle görüşen CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bir dizi öneri sıraladı. Oyman, ilk tavsiyelerinin ise dolgunun derhal durdurulması olduğunu söyledi

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon’un plansız projesi Beşirli dolgu sahasıyla ilgili önerilerini sıraladı. Projenin netleşmediği gerekçesiyle dolgu alanına katkı sunmak isteyen Oyman, “Beşirli Dolgu Alanı Çalıştayı’na’ davet edilmesek de bu bölge için STK’lardan da görüş alarak CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak önerimizi Ortahisar halkına sunmak istiyoruz” dedi.

İlk tavsiyelerinin dolgunun durdurulması olan Oyman, “Öncelikle belirtmek gerekir ki, ihtiyaç olmayan deniz dolgularına karşıyız. Gülcemal adıyla başlayan bu deniz dolgusu büyük bir alan haline gelmiş, dönüşü olmayan bir yola girmiştir. Halen proje için netleşemedikleri ortadayken daha fazla dolgu yapılmaması ilk tavsiyemizdir. ‘Beşirli Dolgu Alanı Çalıştayı’na’ davet edilmesek de sorumluluk alanımıza giren bu bölge için bir kaç farklı STK’dan da görüş ve öneri alarak CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak önerimizi Ortahisar halkına sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

KADİM ŞEHİR İÇİN ÇALIŞMALARA HAZIRIZ

Dolgu sahasında yapılması gereken çalışmaları sıralayan Oyman, “Görselde temsilen gösterilen alanlar için; 1- İnsanların binalar karşısında değil, ağaçlar altında spor yapacağı, sözde değil gerçek anlamda nefes alabileceği ağaçlandırma alanları

2- Yürüyüşlerini veya koşularını rahatça yapabileceği, mesafesi uzun olan parkurlar

3- Bisiklet vb. araçların kullanımı için zemini uygun, mesafesi uzun olan parkurlar

4- Deniz kenarında banklardan oluşan, denize karşı keyifli bir zaman geçirebileceği dinlenme alanları

5- Su sporlarının yapılmasına imkân sağlayan bölümler ve küçük liman alanı

6- Özellikle gençleri spora teşvik etmek amacıyla ulaşabilmesi rahat bir noktada 30x50m ölçülerinde futbol, basketbol, voleybol sahaları

7- Ortahisar gibi büyük bir ilçede eksikliği görülen, Amatör Spor Kulüplerinin de rahatça ulaşabileceği, yeterli hakem ve futbolcu soyunma kabinlerinin mevcut olacağı standart ölçülerde futbol sahası…

CUMHURİYET HALK PARTİSİ, ORTAHİSAR’A ÇOK YAKIŞACAK

Açıklanan bölümleri içeren, halkımızın hem sağlıklı yaşamı için hem de sporun birçok dalını uygulayabileceği ve hatta en önemlisi ağaçların arasında şehir merkezinde gerçekten nefes alabilecekleri bir alan oluşturmak ve sizlere sunmak isteriz.

Animasyonlarda iktidar partisi kadar iddiamız yok ama bu kadim şehir için çalışmalara hazırız. Net olarak ifade ediyoruz; Cumhuriyet Halk Partisi, Ortahisar’a çok yakışacak!” açıklamalarında bulundu.

29 Eyl 2020 - 09:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Bayburt lu Salih - karadeniz gibi coğrafi ayanı yetersiz olan şehirlerde dolgu çalışmalarının yapılması normal olsada, boyutunu abartmamalı doiye düşünüyorum.

yazılı ve görsel basını takip ettiğimiz kadarı ile kutuplardaki buzulların çözülmesi tüm dünyayı etkileyecektir. bu nedenle bizler belki bu günü düşünerek iyi niyetli bazı adımlar atıyoruk, fakat bu deniz dolguları yarın ki nesillerin mezarı olmamalı ve bunun hesaplamaları yapılmalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 09:39