Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:  “Artık Türkiye dünyada idol olmuş durumda”

“Battı diyorlardı, bitti diyorlardı ama Türkiye’yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik”

“Kredi derecelendirme kuruluşları ne numaralar çekti bize; Ne dedim onlara ‘Siyaset yapmayın, dürüst olun’. Onların dediği tutmadı, bizim dediğimiz oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin artık dünyada idol olmuş bir ülke haline geldiğini söyledi.

Rize’nin Güneysu ilçesinden helikopterle Trabzon’un Beşikdüzü ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, konuşmasına “Ali Şükrü Bey’in mekanında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek başladı. Erdoğan, “Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti. 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok farklı, artık dünya Türkiye’yi konuşuyor. Artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimiz 3,4’ü konuşan bir Türkiye vardı. Şimdi çok yukarılara tırmandık. 3 bin 400’den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var. Battı diyorlardı, bitti diyorlardı ama Türkiye’yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana dolaştılar zannettiler ki geziciler biz Türkiye’ye bitiririz. Arkasında emperyalist güçler vardı. Onları kullanıyorlardı. 11-12 ağaç başka bir yere taşınıyor diye kıyamet koparttılar. 2,5 milyon ağaç diktik. Fidanları konuşmuyorum. Biz çevreciydik. Bu ağaçların yanında 2,5 milyarda fidan diktik. Şuanda Anadolu’nun yollarında bütün gördüğünüz fidanlar onlar hep bizim. Biz bu millete aşığız, dertlisiyiz. Aşık olan dertli olan bir şeyler yapar. Diğerleri yapamaz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin eğitimde geldiği noktaları anlatan ve ardından sağlık alanındaki yatırımlara vurgu yapan Erdoğan “Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şuanda Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerimiz var. Şimdi bir taraftan şehir hastanelerine başlıyoruz. İnşallah Trabzon’un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Artık Trabzon’un sağlıkta hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü layıkı neyse onu yapıyoruz. Bunu yapmaya mecburuz. Biz gelmeden önce Türkiye’de sağlıkta hastayı bir yeden bir yere alıp gitmek ölümdü. Artık ambulans uçaklarımız var. Dağlara köpeklerin çektiği kızaklarda hastalar taşınıyordu şimdi paletli ambulanslar var. Modern bir ülkeye bu yakışır biz de onun için yapıyoruz. Bu bir lütuf değil, görevdir” diye konuştu.

Erdoğan, bütün bunlardan sonra en önemlisi atacakları adımlarla Türkiye’yi çok daha farklı bir konuma getireceklerini kaydederek “Sakın ha hiç üzüntüye kapılmayın. Az önce Beşik Dağı’nın tepesine çıktım. Sağolsun başkan orada, Beşik Dağı’nın tepesinde yapılamakta olan teleferiğinizi gördüm. Şimdi bu teleferik bittiği zaman buraya kimler gelecek bir düşünün. Biz zaten demirbaşız zaten geleceğiz. Bir de değişik yerlerden insanlar gelecek oteli ile her şeyi ile hamdolsun güzel bir teleferik oluyor. Bu teleferik buraya modernizm getirecek. Bugüne kadar ta Uludağ, Palandöken’e gidiyorlardı bundan sonra Beşikdüzü Beşikdağı’na tırmanacaklar hayırlı olsun. İnşallah en kısa zamanda o da bitecek. Attığımız atacağımız adımlar var. Sizin dualarınız bekliyoruz. Sizin gayretlerinizi bekliyoruz. Türkiye yeniden toparlanmayla başladı, ihracatını 150 milyar dolara çıkardı. Büyümeyi ilk çeyrek yüzde 5’e çıkardı. Hamdolsun Merkez Bankası’ndaki rezerv yeniden 107 ‘yi buldu. Biz kendimize inanıyoruz, güveniyoruz, Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor. Kredi derecelendirme kuruluşları ne numaralar çekti bize. Ne dedim onlara ‘Siyaset yapmayın, dürüst olun’. Onların dediği tutmadı, bizim dediğimiz oldu. Bu millet ile bunlar olur. Ben milletime inanıyorum, milletime güveniyorum. Çünkü milletimi Allah için seviyoruz. Bu işi de başaracağız diyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

08 Ağu 2017 - 15:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.