Çömlekçi bitecek gibi görünmüyor

CHP’li Söğüt Çömlekçi projesi üzerinden Büyükşehir belediyesini eleştirdi

Çömlekçi bitecek gibi görünmüyor
Çömlekçi bitecek gibi görünmüyor
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Çömlekçi’de yapımı süren 108 konutla övünmesini eleştirdi. Söğüt, yapım süresi oldukça uzun olan Çömlekçi Projesiyle övünen Zorluoğlu’na “Çömlekçi Kentsel Projesi’nin 12 yıldır bitmemesinden, bir 10 yıl daha bitecekmiş gibi görünmemesinden ötürü, Trabzon’dan, Trabzonludan ve en başta Çömlekçi Mahallesi’nin sakinleri ve hak sahiplerinden özür dilenmesi gerekirken, her şeyin söylenip de bir özür dilenmemesi insani açıdan ayıp olduğu kadar, kent yöneticilerinin şişkin egolarının bir ispatıdır” dedi.

12 YILDIR BİTMİYOR

Çömlekçi Projesinin 12 yıldır bitmediğini ve bununla nasıl övünüldüğüne anlam veremediğini söyleyen Söğüt, “12 yılı aşkın bir süre geçtiği halde bitmeyen, bir 10 yıl daha bitecek gibi görünmeyen Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin geldiği nokta hakkında; AK Parti Trabzon İl Başkanı ‘Şehir merkezinin güzelleşmesi çok önemli, emeğe geçenlere teşekkür ederim’ diyor. Diyor da, ortada henüz güzelleşmiş bir yer olmadığını göremiyor. AK Parti Trabzon Milletvekilleri ‘Kısa sürede bitireceğiz’ diyor. Diyorlar da, kısa dedikleri süreyi bir türlü söyleyemiyorlar. Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç ‘Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne verdiği önemden ötürü TOKİ Başkanı’na teşekkür ederim’ diyor. Diyor da, önem verilmediği için bitmediğini anlamıyor. Önceki gün Çömlekçi Projesi hakkında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Zorluoğlu ise ‘Eski otel bölgesinin yıkımını gerçekleştirdik. Bu Trabzon’da bir dönüm noktasıdır’ dedi. Dedi de, devam eden proje kapsamında oteller bölgesinin yıkılmasının neyin dönüm noktası olduğu anlaşılmadı” ifadelerini kullandı.

ELLER AYA, TRABZON YAYA

Söğüt, Gaziantep Belediyesi ile Trabzon Belediyesini kıyaslayarak, “Çömlekçi Kentsel Projesi’nin 12 yıldır bitmemesinden, bir 10 yıl daha bitecekmiş gibi görünmemesinden ötürü, Trabzon’dan, Trabzonludan ve en başta Çömlekçi Mahallesi’nin sakinleri ve hak sahiplerinden özür dilenmesi gerekirken, her şeyin söylenip de bir özür dilenmemesi insani açıdan ayıp olduğu kadar, kent yöneticilerinin şişkin egolarının bir ispatıdır. Bakınız, Çömlekçi’de 12 yılsonunda gelinen nokta sadece 108 konutun inşaatının devam etmekte iken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi ve Özel Sektör iş birliğinde, şehir genelinde çalışan işçi, memur ve emekli vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacağı 14 bin konut için ön talep toplamaya başladı. Evet, yanlış okumadınız 14 bin konut. Ayrıca, arsadan rant elde edilmesinin önüne geçmek için iki yıl içinde inşaatlarda bitirme şartı aranacak. Yapılan konutlarda kira ve satışlarda fiyatların aşağı çekilmesini sağlamak için de arsa maliyetlerini Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Yani anlayacağınız eller aya, Trabzon yaya” çıkarımında bulundu.

ÇÖMLEKÇİ MAĞDUR KALMAYA DEVAM EDECEK

Çömlekçi’nin uzun süredir mağdur edildiğini, bu mağduriyetin daha uzun süreceğini söyleyen Söğüt, “Eller 14 bin konut için düğmeye basmış giderken, Başkan Zorluoğlu göreve gelir gelmez, dönüşüm alanı büyük denilerek Çömlekçi’deki dönüşüm alanı 9 hektara düşürülmüş, peşinden Cumhurbaşkanı tarafından burası için acele kamulaştırma kararı çıkartılmıştı, ama yok. Yok oğlu yok. Tünelin sonunda ki ışık görünmüyor. Olacak olan; önümüzdeki ilk seçim öncesi küçük bir bölge için birinci etap açılış töreni yapılacak, kurdeleler kesilecek fakat Çömlekçi Mahallesi uzun bir süre daha öylece mağrur ve mağlup kalmaya devam edecek. Bir Çömlekçili olarak, mahalleye yaşattığınız bu mağduriyetten doğan haklarımızı elbette arayacağız. Fakat bilin ki; bunun yarını, her gecenin bir sabahı, en önemlisi sizi çarpacak bir yaradan var” dedi.

03 Kas 2021 - 14:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.