ÇOK GÜZEL OLMAZ MI BAKANIM?

Milletvekili CORA’dan Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’ye “Tabiat Parkı” çağrısı

ÇOK GÜZEL OLMAZ MI BAKANIM?
ÇOK GÜZEL OLMAZ MI BAKANIM?
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Düzköy’de incelemelerde bulunan CORA, DoğankayaMahallesi’nde bulunan Şahinkaya’nın Tabiat Parkı ilan edilmesi için Tarım ve Orman Bakanı PAKDEMİRLİ’yeçağrıda bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, dün Düzköy İlçesi Doğankaya Mahallesi’ndeki Şahinkaya bandında incelemelerde bulundu. Trabzon'a 65, Düzköy ilçesine ise 11 kilometre mesafede yer alan Doğankaya Mahallesi'ndeki Şahinkaya’yı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürYardımcısı Hasan KANCA ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif ÜMÜZER ile ziyaret eden CORA, alanla ilgili bilgi aldı.

Burada Samsun, Ordu ve Giresun’dan gelen sporseverlerle de görüşen CORA, onların talepleri ve önerilerini dinledi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE ÇAĞRI

Şahinkaya’nın koyu yeşil ladin ormanının içinden yükselen rengarenk bir kayalık olduğunu ifade eden Milletvekili CORA, alanın, dik duvarları, farklı özellikteki rotaları ve benzersiz manzarası ile kaya tırmanışı için bir hazine olduğunu söyledi.

CORA, bölgenin turizm potansiyeline de dikkat çekerek, dünyanın dört bir yanından kaya tırmanıcılarının ziyaret ettiği ABD’nin Kalifornia eyaletinde bulunan El Capitan kayası üzerinden Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’yeçağrıda bulundu.

Şahinkaya’ya turizm ve spor amaçlı yüzlerce insanın geldiğine vurgu yapan CORA, “Şahinkaya, Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek, nadir yerlerinden birisi. Burayı yılda yüzlerce yerli turist ziyaret ediyor. ABD’deki El Capitankayası gibi dünyaca ünlü tırmanış sporcularının da ziyaret edip, sporunu yapabileceği, ulusal ve de uluslararası turnuvaların düzenlenebileceği bir alan. Burası Tabiat Parkı statüsüne alınması için her türlü özelliği barındırıyor. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ Beye deseslenmek istiyorum; Sayın Bakanım burası çok güzel bir tabiat parkı olmaz mı?” ifadelerini kullandı.

TABİAT PARKI OLMASINI İSTİYORUZ

CORA sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şahinkaya’nın tabiat parkı statüsünde değerlendirilmesini istiyoruz. Bununla ilgili süreci de başlatacağız. Yakın zamanda değerli Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’yi ziyaret ederek, bu yöndeki talebimizi ileteceğiz. Bölgede incelemelerde bulunan kıymetli Genel Müdürümüz Hasan KANCA Beyin ve Şube Müdürümüz Akif ÜMÜZER Beyin görüşleri de olumlu yönde. İnşallah tabiat parkı statüsü kazandığında bu alanda gerekli düzenlemeler sağlanacak ve turizm potansiyeli artırılacaktır.”

24 May 2021 - 17:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.