CİRAV, BAKAN ALBAYRAK'A TEŞEKKÜR ETTİ

Doğu Karadeniz Fındık ve Mamülleri Sektör Başkanı Mehmet Cirav Fındık fiyatlarının beklentinin üzerinde açıklanmasını sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı...

Doğu Karadeniz Fındık ve Mamülleri Sektör Başkanı Mehmet Cirav Fındık fiyatlarının beklentinin üzerinde açıklanmasını sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının beklentinin üzerinde olmasın da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın büyük etkisinin olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada “Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu fındık için TMO’nun kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Levant kalite kabuklu fındık için ise bu fiyat kilogramda 22 liradır” açıklaması ile fındık fiyatlarını kamuoyuna duyurmuştu. Fındık fiyatlarının beklentinin üzerinde açıklanmasında büyük etkisi olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomik ve Mali planlamalar yaparak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendirdi ve bütün fındık üreticilerinin memnuniyetle karşıladığı fiyatlar ile fındık üreticisinin çifte bayram yaşanmasına vesile oldu.

Fındık fiyatlarının açıklanacağı güne kadar yapılan çalışmaları ve görüşmelerin bakanlık bürokratları ve danışmanları aracılığı ile yakından takip eden Bakan Albayrak TBMM de fındık ile ilgili sorunları ülke gündemine taşıyan ve çözüm üretme adına yoğun gayret gösteren “Fındık Çalışma Grubu”nun talepleri doğrultusunda harekete geçti. Fındık fiyatlarının açıklanması ile ilgili özel bir ekip kuran Bakan Albayrak aynı anda hem fındık üreticileri ile hem de Ticaret borsasında ki sektör yetkilileri ile doğrudan temas kurarak talep ve beklentilerin tespit edilmesinde önemli çalışmalar yaptı. Fındık fiyatlarının piyasaya cansuyu olacağı düşüncesiyle fiyatların yüksek olması kanaatini taşıyan Bakan Albayrak Bölge milletvekilleri ile son istişarelerini yaptıktan sonra bayram öncesi ve fındık üreticisi henüz hasada başlamadan fiyatın açıklanmasını sağladı. Doğu Karadeniz Fındık ve Mamülleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav fındık fiyatlarının hasattan önce açıklanmasının üreticiyi son derece memnun ettiğini belirterek "Fındık fiyatlarını hasattan önce açıklayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Özellikle fındık fiyatlarını açıklanmasında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın önemli katkıları olmuştur. Fındık fiyatları ile ilgili kamuoyunda oluşan beklenti ve talepleri bakan bey biz bizzat yazarak rapor ettik. Fındık üreticilerinin ve fındık tüccarların taleplerini Sayın bakanımız doğrudan dikkate aldı. Sayın bakanımızın ve çalışma arkadaşlarının bizlerle yaptığı görüşmeler ve çalışmalar fındık fiyatlarının 22,5 TL taban fiyat olmasının altyapısını oluşturmuştur. Bizlerin önerilerini dikkate aldığı için Sayın bakanımıza fındık üreticileri ve fındık tüccarları olarak sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. "dedi. Fındık konusunda devletin gereğini yaptığının altını çizen Cirav "Şimdi asıl görev fındık üreticisine düşmektedir. Fındık üreticileri kesinlikle fındıklarını emanete vermesinler. Fındığı emanete bırakmak demek kendi ayağına kurşun sıkmak demektir. Fındığı elinizde tutarak fındığı değerlendirebilirsiniz. Eğer üretciler fındığı satar ya da emanete bırakırsa kendileri fındık piyasasını düşürmüş olurlar. Geçen yıl fındık fiyatları 25 TL'den kapanış yaptı bu yılda 25 TL'nin üzerinde bir fiyatla kapanış gerçekleştirecektir." uyarılarında bulundu.

05 Ağu 2020 - 16:35 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.