Çiçeklidüz’de susuz yaz

Akçaabat’ın Çiçeklidüz Köyü’nde su sıkıntısı

Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Çiçeklidüz mahallesinde yaz aylarında artan nüfus ile birlikte yaşanan su sıkıntısı da giderek büyüyor. Evlerinde suyu akmayan mahalleli, ihtiyaçlarını giderebilmek için köyün içinde bulunan çeşmeden bidonlarla evlerine su taşıyor. Mahallenin, 2013 yılına kadar yer altı sularıyla beslendiğini ancak yer altı sularının azalmasıyla, su sıkıntısı baş gösterince sorunun çözümü noktasında projeler üretildiğini ifade eden mahalleli, “Söğütlü deresinden köyün başına su götürülmesi için depolar ile elektrik hatları çekildi, trafolar yapıldı. Fakat bu yapılanlar, bir türlü uygulamaya geçirilemedi.” açıklamasında bulunurken, mahalle muhtarı Mustafa Birinci ise TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’tan Işıklar suyunun bir an önce projelendirilerek, mahallerine verilip problemin çözülmesini istedi

“DEPOYA YETERLİ MİKTARDA SU GELMİYOR”

Mahalle sakinlerinden Aydın Akaydın, “Çiçeklidüz mahallemiz, 2013 yılına kadar yeraltı suları ile su sorununu hallediyordu. Yeraltı sularının kuruması, azalması neticesinde Işıklar’dan Acısu’dan arazinin doğal eğimi kullanılarak su getirilmesi düşünüldü. Söğütlü deresinden köyün başına su götürülmesi için depolar ile elektrik hatları çekildi, trafolar yapıldı, fakat bu yapılanlar bir türlü uygulamaya geçirilemedi. Mahallenin, Karayemişlik olarak adlandırılan en tepe mevkiine depo yapıldı ve Akpınar ve Yeşilyurt’tan doğal eğim kullanılarak bu depoya su getirildi. Fakat bizim bulunduğumuz kısımlara gelene kadar su bitiriliyor veya bu bahsettiğimiz depoya yeterli miktarda su gelmiyor. Bundan dolayı da her gün susuz kalıyoruz.” dedi.

“EN İYİ ÇÖZÜM, BÜTÜN MAHALLEMİZİN ŞEHİR ŞEBEKE SUYU İLE BESLENMESİDİR”

Akaydın, sorunun çözümü konusunda da önerilerde bulunarak, “Bizim mahallemizin bitişiğinde şehir şebeke suyu bulunmakta. Buradan mahallemizin Aşağı Küme Evleri Mevkii beslenebilir, buda depoya gelen suyun köyün yukarı bölgelerini beslemesini sağlayabilir. Tabi ki en iyi çözüm, bütün mahallemizin şehir şebeke suyu ile beslenmesidir. Bu çözüm önerimiz hem muhtarımızın yükünü azaltır, hem de bizlerin medeni insanlar gibi yaşamamızı sağlar. Mahalle muhtarımızın gayretleri ancak taşıma su ile değirmen çevirmeye yetiyor.” şeklinde konuştu.

“PROBLEMİN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Mahalle muhtarı Mustafa Birinci ise “Bizim mahalleye Akpınar ve Yeşilyurt Mahallesinden gelen bir su var. Bizim de 350 hane, yaklaşık bin 500 kişi nüfuslu bir mahallemiz var. Buralardan gelen sular bize yetmiyor. Büyükşehir Belediyesinin Işıklar suyunun bir kolunu da bize vermeye çalıştıkları bir proje var. Şu an bir resmiyet kazanmadı. O su gelirse bizim işimiz hallolacak. Çiçeklidüz halkı olarak, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’tan Işıklar suyunun bir an önce projelendirilerek, mahallemize verilip problemin çözülmesini istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

HABER: Nesrin BAYRAM

06 Ağu 2020 - 13:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.