CHP’nin mülteci sıkıntısı

Ortahisar Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplantıları dün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili me...

Ortahisar Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplantıları dün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu’nun ırkçı söylemleri ise dikkat çekti. Mültecilere ne kadar kaynak aktarıldığını merak eden Zorlu “Kendi ülkeleri için çalışmayan, savaşmayan bu göçmenlerin ülkemize ne fayda sağlayacağını tartışma götürür. Biz onlar için şehit verirken onların sokaklarımızda istismar ve kavganın içinde olması politikalarımızın gözden geçirilmesi gerektiğinin göstergesidir” dedi.

YENİ KATI ATIK TESİSİ İÇİN KOMİSYON

Geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Genç, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Meclis Toplantısına değindi. Başkan Genç “Sürmene’deki katı atık tesislerinin kapasitelerinin hemen hemen dolmaya yakın olması nedeniyle yeni arayışın gereği olarak yeni bir bertaraf tesisleri konusunda ve o tesislerde üretilecek olan enerji üretimi noktasında bir çalışmaya katıldık. Ortahisar, Akçaabat ve Rize belediyelerinden müteşekkil olan bir komisyon kurulmasına karar verildi. Bertaraf ile ilgili süreci önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğimiz toplantı ve komisyonla takip edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN IRKÇI SÖYLEMLER

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu, daha önceki toplantılarda yabancılara Trabzon’da ne kadar yatırım yapıldığı sorusunu sorduğunu hatırlatarak; şu açıklamalara yer verdi: “Önce partimiz ırkçı söylemlerin karşısında olduğunu belirtirim. Mağdur olanında sözcüsü olmuşuzdur. Fakat ne kadar olduğu belli olmayan, ismi-cismi belli olmayan bu şahısların ülkemiz tarafından daha ne kadar besleneceğini ve iş imkânı sağlanacağını ve ayrıca kendi ülkeleri için çalışmayan, savaşmayan bu göçmenlerin ülkemize ne fayda sağlayacağını da tartışma götürür. Biz onlar için şehit verirken onların sokaklarımızda istismar ve kavganın içinde olması bu politikalarımızın gözden geçirilmesi gerektiğini gösterir” ifadelerine yer verdi.

ORTAHİSAR’DAN GİDEN NUFÜSUN BEDELİ 6 MİLYON

İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu’ysa 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ortahisar’dan giden nüfusunun ne kadar olduğu ve genel bütçeden gelen kaynaklarda ne kadar azalma yaşandığını sordu. Başkan Genç, “Ortahisar ilçemizden 14 bin 984 vatandaşımız 31 Aralık 2018 itibariyle ayrıldı. Bu vatandaşlarımızın İller Bankası payı senelik 6 milyon civarında. Transfere esas olan muhtarlarımız oldu. Muhtemelen sene sonu aynı seçmenimiz ilçemize geçecektir” açıklamalarına yer verdi.

Filiz YILDIRIM

07 May 2019 - 11:53 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

kozlu - bunun neresinde ırkçılık var anlamadım. cüneyt beyi̇ tebri̇k edi̇yorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mayıs 11:53