CHP’nin etkinliğinde Saadet de vardı!

CHP Trabzon İl Başkanlığının düzenlediği Cumhuriyet Bayramı töreninde tartışmalara konu olan Öğrenci Andı konuşuldu

CHP Trabzon İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Alanı’nda etkinlik düzenledi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez’le birlikte çok sayıda partilinin katıldığı etkinliğin gündemi Andımız oldu. Partili gençlerin Andımız’ı okumasının ardından konuşan Milletvekili Kaya, uzun bir aradan sonra Andımız’ı duyduğunu söyledi. Kaya şunları kaydetti:

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

“Trabzon Meydanı’ndan Andımız tartışmalarını yapanlara sormak istiyorum: Gençlerimiz ‘Türk’üm’ dedi, bundan mı rahatsız oluyorsunuz? ‘Doğruyum’ dedi, bundan mı rahatsız oluyorsunuz? ‘Çalışkanım dedi, bundan mı rahatsız oluyorsunuz? Bugün bu ülkeyi yöneten iktidar ve temsilcileri Andımız’ı tartışarak ırkçılık taşıdığını söylüyorlar. Bunu kabul etmiyoruz.”

UTANÇLARINDAN OKUYAMIYORLAR

“Andımız’da ‘Küçüklerimi korumak.’ deniyor. Belki de utançlarından Andımız’ı okuyamıyorlar. Çünkü bu ülkede küçükleri, çocukları koruyamadılar. Gençlerimize sahip çıkamadılar. Kur’an kurslarında diri diri çocuklarımız yandı. Çocuklarımız istismar edildi. ‘Büyüklerimi saymak.’ deniliyor Andımz’da. Belki de bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrü cephelerde geçmiş İsmet İnönü’ye yaptıkları saygısızlık nedeniyle söyleyemiyorlar.”

Berkant PARLAK

30 Eki 2018 - 14:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.