CHP’li vekiller sınıfta kaldı...

CHP’nin oy artırma potansiyeli olduğu düşünülen Trabzon ve Rize dahil 24 ilde kanaat önderleriyle görüşmeye gönderilen vekillerin çalışmasını CHP Gene...

CHP’nin oy artırma potansiyeli olduğu düşünülen Trabzon ve Rize dahil 24 ilde kanaat önderleriyle görüşmeye gönderilen vekillerin çalışmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beğenmemişti. Kılıçdaroğlu, vekilleri kanaat önderleriyle görüşülmesi için yeniden görevlendirdi. CHP’nin oy artırma potansiyeli olduğu düşünülen Trabzon ve Rizedahil 24 ilde kanaat önderleriyle görüşmeye gönderilen vekiller, çalışmayı beğenmeyen Kılıçdaroğlu tarafından yeniden görevlendirildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “düşük” oy aldığı 24 ilin ziyaret edilmesi için milletvekillerini ikinci kez görevlendirdi. MYK toplantısında alınan kararın ardından 106 milletvekiline görevlendirme yazısı gönderildi. Yazıda milletvekillerine, “Parti örgütünü değil, kanaat önderlerini ziyaret edin” uyarısı yapıldı. CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda ekonomi ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra partinin 8 Kasım’da mahalle delegeliği seçimleriyle başlayan kurultay takvimi de değerlendirildi. Edinilen bilgilere göre toplantıda, milletvekillerinin il ziyaretleri de konuşuldu.

MEMNUN KALMAMIŞTI

Kılıçdaroğlu, milletvekillerini eylül ayında “partinin oyunu artırma potansiyeli olduğu” belirtilen 24 ilde ziyaretler gerçekleştirmeleri için görevlendirmiş, milletvekilleri de çalışmalarının ardından hazırladıkları raporları CHP liderine sunmuştu. Ancak Kılıçdaroğlu, ekim başındaki milletvekili kampında yaptığı konuşmada, raporlardan memnun kalmadığını dile getirerek, “Ben sizden kanaat önderleriyle görüşmenizi istedim ama seçilmişlerle görüşmüşsünüz. Aynı bölgelere tekrar gidip kanaat önderleriyle görüşün.” ifadelerini kullanmıştı.

SİVİL TOPLUM VURGUSU

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, dün, milletvekillerinin, aynı illeri ikinci kez ziyaret etmeleri için talimat verdi. MYK toplantısının ardından da milletvekillerine, grup başkanvekillerinin imzasıyla görevlendirme yazısı gönderildi. Ziyaretlerde izlenecek yol haritasının anlatıldığı yazıda, milletvekillerine dikkat çeken bir uyarı da yapıldı. Yazıda, “Milletvekillerimizin çalışmalarını, örgüt ziyaretlerinden çok bölgede etkili sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri üzerinde yoğunlaştırmaları ve sivil toplum örgütleri ile kanaat önderlerinin iletişim bilgilerine mutlaka raporlarında yer vermeleri önem taşımaktadır” denildi. Yazıda, raporların en geç 9 Aralık 2019’a kadar tamamlanması istendi. Söz konusu çalışmanın, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde izlediği stratejinin benzeri bir model olarak ele alınacağı kaydedildi. Parti yönetiminden isimler bu çalışmayı “İstanbul modeli” olarak nitelendirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da milletvekillerinin ziyaretlerinin ardından bu illere giderek özellikle kanaat önderleriyle görüşmeler yapacağı bildirildi.

İŞTE 24 İL

CHP’nin toplamda 106 milletvekilinin görevlendirildiği 24 il şöyle: Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yozgat.

20 Kas 2019 - 12:35 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.