CHP fındıkla ilgili  eleştiriyi sürdürdü

CHPGiresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlufındıkla ilgili eleştirilerini Tirebolu’da sürdürdü. Bektaşoğlu, TMO’nun fındık alımlarında ayrıcalıklı muame...

CHPGiresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlufındıkla ilgili eleştirilerini Tirebolu’da sürdürdü. Bektaşoğlu, TMO’nun fındık alımlarında ayrıcalıklı muamele yaptığını ileri sürdü. .

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’nin yeni yasama yılı öncesinde son gezisini Tirebolu’ya yaptı. Partisinin kadın kolu başkanlığınca düzenlenen Aşure Günü etkinliğine katılan Bektaşoğlu, daha sonra esnafları ziyaret etti ve kahvelerde halkla sohbet toplantıları yaptı. Üreticilerin fındık fiyatlarındaki düşüş ve TMO’nun alım kampanyasından kaynaklanan mağduriyetleri dinleyen CHP Milletvekili Bektaşoğlu, “meclis açıldığında bu konuda yaptığım çalışmaları, sizlerden aldığım bilgileri gündeme taşıyacağım. CHP fındığın ve üreticinin yanında. Bunu milletvekillerimiz ve genel başkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fındık yürüyüşü ve mitingiyle gösterdik” dedi.

Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TMO’nun alımlar sırasında yaptığı uygulamalar şikayet konusu. Randımanlar yanlış bakılıyor, randevu almak zor. Ayrıcalıklı muameleler var. Çiftçi kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleri üzerinden bazı organizasyonlar yapılarak topluca alımlar yapılıp üreticinin fındığından bazıları haksız kazanç elde ediyor. Bu iddialar araştırılmalı. Üretici mutlu diyenleri, ilçelerimize giderek bu sorunları görmeye, üreticimizi dinlemeye davet ediyorum. Fiyat mağduru üretici, bir de TMO mağduru oluyor. Amaçları üreticiyi serbest piyasaya yönlendirmek, orada oluşan ve fındığın sadece maliyeti olan fiyatlara mahkum etmek. Üreticimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır. Bakan Eşref Fakıbaba’yı buradan uyarıyorum: Alımlarda yaşanan bu sorunları bir genelge yayımlayarak ortadan kaldırsın. Sadece ÇKS’ya kayıtlı olan değil, herkesin fındığının alınmasını sağlanmalı. Yoksa fiyatlar daha da düşecek.”

01 Eki 2017 - 12:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.