Cenazeye yol eziyeti

Yapılmayan yol yüzünden cenazeyi komşu mahalleye taşıyorlar

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Özbirlik Mahallesi sakinleri yapılmayan 2 kilometrelik yol yüzünden cenaze namazını komşu mahalle Sevimli’deki camide kıldırıyor, defin işlemlerini ise kendi mahallelerindeki aile mezarlığında gerçekleştiriyor. 80 haneli Özbirlik Mahallesinin 10 hanelik bölümüne yol gitmeyince, onlarda çareyi kendilerine daha yakın olan Sevimli’de buldu. Mahalle sakinleri yolun yapılmasını istedi.

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Özbirlik Mahallesi yapılmayan yol yüzünden cenaze namazını komşu mahalle Sevimli’deki camide kıldırıyor.

KOMŞU 2,5 KM KENDİ MAHALLEMİZ 5 KM

Özbirlik Mahallesinde tamamlanması gereken 2 km’lik bir yol olduğunu belirten Özbirlik Mahallesi Muhtarı İsmet Yaşar Düğdü, mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu iddia etti. Yetkililere seslenen Muhtar Düğdü “Kendi mahallemizin içinde yol olmadığı için komşu mahalleden dolaşarak mahallemize gidiyoruz. Camimiz yolun diğer yanında kaldığı için mahallede cenazemiz olduğu zaman bitişik mahalle Sevimli’de kıldırıyoruz. Çünkü komşu mahalle 2,5 km kendi mahallemize ulaşmak 5 km. Bu yol tamamlanırsa yol 2 km’ye düşecek” dedi.

TERAVİYE BİLE GİDEMİYORUM

Özbirlik Mahallesi sakinlerinden 78 yaşındaki Hasan Karadeniz “Yolumuz yok. Cenazelerimize bile gidemiyoruz. Bitişik mahalleye gidiyoruz. Evvelden gidiyordum yaşlandım artık gidemiyorum. Ramazanlarda teravilere gidemiyorum. Araba bulursak mahallemizin camisine gidiyorum. Yoksa bitişik mahalleye gidiyorum” dedi.

YOL MAHRUMUYUZ

Mahallelerindeki yol yarıda kaldığı tamamlanmadığı için yol mahrumu olduklarını belirten Özbirlik Mahallesi sakinlerinden 70 yaşındaki Yeter Teyze ise “Yakınlarımın çoğu yolun diğer tarafında kaldı. Ben bastonla dolaşıyorum nasıl dolaşıp gideceğim o kadar yolu. Dayımın çocukları, teyze çocuklarım hep orada. 2-3 yıldır yürümüyorum oraya. Yol yapılsa yavaş yavaş olsa da yürürüm” diye konuştu.

BİTİŞİK MAHALLEDE KILIYORUZ

Yol olmadığı için kendi mahalle sakinleriyle içli dışlı olamadıklarını kaydeden Özbirlik Mahallesi sakinlerinden Mehmet Aydın “Cenazelerimiz olduğu zaman yolu dolaşmak zorunda kalıyoruz. Bitişik Mahalle Sevimli’ye gidiyoruz. Orada kılmak zorunda kalıyoruz. Yaşlılarımız hiç gidemiyor. Yürüme mesafesinde 30 dk olan yol dolaşınca 75 dk oluyor. Yapılsa araçla bu mesafe 5 dk sürmez. Biz kendi mahallemizin camisinde Cuma da dahil kendi mahalle sakinlerimizi göremiyoruz. Oraya gelmek yerine daha yakın olan Sevimli’ye gidiyorlar” dedi.

Filiz YILDIRIM

09 Nis 2019 - 12:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.