Çebi’nin derdi, Dağbaşı yolu…

Araklı Belediye Başkanı Çebi ile ilçede 5 projeyi konuştuk

Sizin hayal projeniz vardı. Araklıyı Güneye bağlayan Dağbaşı yolu… Hangi aşamada?

Bu bizim hayalimiz… 2009 yılında göreve geldiğimizde normalde Salmankaş dediğimiz yerde tünel yoktu. 16 kilometre dağın tepesinden gidiliyordu. Görevi devraldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve o zamanki Milletvekillerimiz ve Bakanlarımız da durumu intikal ettirdik. Orada en kestirme 4130 metre tünel yapılmasını sağladık. Dolayısıyla Araklı’yı güneye bağlayacak, Trabzon’un güney yolunu açacak tünellere başladık orada. Ve yolu 12 kilometre kısalttık. Dolayısıyla aşağıda yapılan Araklı otogarıyla Kaşıkçı arasındaki 7 kilometrelik yolu da bitirdik. Çift duble yol şeklinde. Arada kalan 55 kilometrelik bir yol var. Bütün projemizi tamamladık. Dönemin Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayram Çavuş sağ olsun çok emeği oldu. Şuanda Bakanlık, Karayolları Genel Müdürlüğünde Etüt Daire Başkanlığında projemiz bekliyor. Hem milletvekillerimize hem de Ulaştırma Bakanımıza gittik. İnşallah yapılacağı sözünü almışız ve bekliyoruz. Biraz gecikti tabi. Bu arada hakikaten bütün yollar yapılırken Trabzon’un güneye bağlayacak bu en kısa yolun gecikmesi gerçekten bizi üzüyor. Sizde basında haber yaparak buna yol veriyorsunuz. Ele alıyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Ama gerçekten birçok yol yapıldı. Bizim Araklı yolumuz ise bekliyor. Karayolları Bölge Müdürümüzden aldığım rakamlara göre günde beş bin araba geçiyor bu yoldan. Her gün de bir araba dereye uçuyor. Yazık günahtır. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. Araklı halkı bekliyor. Araklı halkının birinci beklentisi bu. Araklı halkımız Cumhurbaşkanımıza yüzde 85 oy veriyor. Trabzon’da en fazla oy oranı olan ilçedir. Allah’ın izniyle yine vermeye devam edeceğiz. Bu yolumuzda halk hem bizden hem de iktidarımızdan bir şeyler bekliyor diye düşünüyorum.

Arkanızda araklıya yeni hizmet binası bırakıyorsunuz? Ne zaman tamamlıyorsunuz?

Öncelikle Araklı Belediyemizle Hükümet Konağının yapımına başladık. Yüzde seksenini bitirdik. Binamızın buraya yapılmasını sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Beyefendidir. Bu konu ile alakalı bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı bir şekilde başladık. Yüzde sekseni bitti. Fakat müteahhitten kaynaklanan bir sıkıntımız dolayısıyla, alışveriş yaptığı firmaların parasını ödemedi. Dolayısıyla İlçe Başkanımızla birlikte TOKİ Başkanımızı ziyaret ettik. Eski Müteahhitin anlaşmasını feshettiler. Yeni müteahhitimizle anlaşma yapıldı. Bir buçuk, iki ay içerisinde yeni müteahhit işe başladı. İki-üç aylık bir işimiz var orada. Üç ay içinde inşallah binamızı bitireceğiz. Hem hükümet konağımızı hem belediye binamızı oraya taşıyarak yeni hizmet binamızda yer alacağız.

2023’te yeni hizmet binanızda mı çalışacaksınız?

Evet. İnşallah geçeceğiz. Sayın Bakanımıza da bu konuda bilgi verdim. Dolayısıyla buradaki hükümet konağını da buradan kaldırarak burayı tarihi camimizle buluşturarak kent meydanı projemizi geliştireceğiz.

TOKİ burada da mı çalışacak? Kentsel dönüşüm mü yapacak?

Hayır. Biz kendimiz yapacağız. Kendi bütçemizle yapacağız.

Doğalgazda iddialıydınız.

Doğalgaz vatandaşlara verdiğimiz vaatler arasındaydı. Dönemin Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın da destekleriyle birlikte Araklı ilçemize doğalgazı şuanda yüzde yetmiş oranında getirdik. Aşırı derecede talep var. Vatandaşlarımızın çoğu doğalgazını aldı, almaya da devam ediyor. Bundan dolayı da hem Enerji Bakanlığımıza hem hükümetimize hem de cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Çok istek var. Herkes doğalgaza kovuşmak istiyor. Doğalgaz gelmesiyle emeklilerimizin de ilçemize dönüşü başladı. Binalarımızda dış sıva boyası sıkıntısı vardı. Doğalgazın gelmesiyle binalar montalanmaya da başlandı. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

216 dükkan yaptınız. Araklı’da sanayi sitesi oluşturacağız dediniz. Sanayi sitesini oluşturdunuz, sanayi sitesi bitti. İş çevreleri nasıl bakıyor buna?

Araklı’mızın kangreniydi. 1953 yılında kurulan Araklı takdir edersiniz ki bir ilçe kurulurken camisi, konağı, okulu gibi sanayi sitesi de kurulması gerekir. Sanayi sitemiz bir 60 senelik sorundu. Sağolsun Cumhurbaşkanımızın Araklı ziyaretiyle 2009 yılında biz bu işe el attık. Çok zor şartlarla milletvekillerimizin ve Bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük destekleriyle beraber, Eski Bakanımız Erdoğan Beyle beraber sanayi sitemize girdik. Yapılırken çok sıkıntı çektim. 216 dükkan yaptım. Açılışı da Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı. Bu işi yapmak çok zor. Sanayimizi oraya taşımaya çalıştık. Başladığımız zaman herkes bana kızıyordu. İşte, biz çalışamayız, orda para kazanamayız demişlerdi. Şuanda 100 bin liralık dükkanları 700 bin liraya satıyorlar. 700 liralık dükkanları 3-4 milyona satıyorlar. Yani tespitimiz doğru olmuş. Yatırımımız doğru olmuş. Bugün oraya gittiğimde oradaki sanayicilerimiz bana teşekkür ediyorlar. Bende kendilerine teşekkür ediyorum. Neticede bizim yaptığımız işin kattığı değer güzel oluyorsa, sanayicimiz iş yapıyorsa biz mutlu oluyoruz. Onlar da mutlu. Dolayısıyla projemiz doğru olmuş. Araklımıza hayırlı uğurlu olsun.

Yine birkaç projemiz daha var Araklı ile ilgili. Onları da izah etmek isterim. Bizim ilçemizin en büyük sıkıntılarını hallettik. Bakanlarımız, milletvekillerimiz sayesinde Araklı ilçesinde birçok şeyi hallettik. Bisiklet yollarını dizayn ediyoruz şuanda. Sanayi sitemizin karşısında bisiklet ve yürüyüş yolları yapıyoruz. Sahilimizi ele aldık. Tesislerimizi yapıyoruz. Yine en büyük sıkıntımız boya ve sıva konusunda Çevre Bakanlığımızın da desteğiyle beraber dış cephe boyaya başladık. Binaları boyatıyoruz ve güzel bir görünüm alıyorlar. Araklımızda yeni bir caddeyi bulvar şekline çeviriyoruz. Işıklarla, taş döşemelerle yeniden süslemelerle beraber ana caddemizi bulvar şekline çeviriyoruz. Bunları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Projeler bitmez. Yeni projelerimiz de var. Adliye Sarayımızı sonuçlandıracağız. Salih Cora vekilimizle beraber Adalet Bakanımızı ziyaret ettik ona başlayacağız. Spor salonumuzu yapacağız. Karadere ıslahları çalışmaları devam ediyor. Karadere üzerinde dört tane köprümüzü yeniledik. İki tane yaya, iki tane araç köprüsünü DSİ ile beraber yeniledik. Dere ıslah çalışmaları devam ediyor. Yine ağaçlandırma, ışıklandırma çalışmalarımız devam ediyor. güzel çalışmalarımız var. Vatandaşımızın istediği hizmetleri belediye olarak, belediyenin en alt kademesiyle Cumhurbaşkanımızla, milletvekillerimizle, siyasetçilerimizle, kaymakamımızla el birliğiyle beraber Araklı’yı güzelleştirdik. Güzelleştirmeye de devam ediyoruz.

26 Tem 2021 - 12:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.