Çebi’den hizmet deklarasyonu

AK PARTİ Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Bizim işimiz hizmet üretmek, başkalarının işi konuşmak. Boş sözlerle kaybedecek zamanımız yok. Durma...

AK PARTİ Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Bizim işimiz hizmet üretmek, başkalarının işi konuşmak. Boş sözlerle kaybedecek zamanımız yok. Durmadan, daha hızlı adımlarla, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet üretmeye, vatandaşlarımızı AK hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Bizim işimiz hizmet üretmek, başkalarının işi konuşmak. Boş sözlerle kaybedecek zamanımız yok. Durmadan, daha hızlı adımlarla, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet üretmeye, vatandaşlarımızı AK hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

AK PARTİ’NİN MÜHRÜ HER YERDE

AK Parti iktidarının 19 yıllık döneminde Ortahisar’ın ihtiyaçları doğrultusunda altyapıdan üstyapıya, sağlıktan spora, sosyal donatı alanlarına kadar yüzlerce farklı kalemde hizmetle buluşturulduğunu söyleyen Çebi, “Şehrimizin her bir köşesinde AK Parti’nin hizmet izi vardır. AK belediyecilik de bunu gerektirir. Hem ilçe belediyemiz hem de Büyükşehir Belediyemiz ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet üretmeye, vatandaşlarımız ile gönül bağını sıklaştırmaya devam ediyor. Biz, aziz vatandaşlarımız oyuna değil, gönlüne talibiz. Her daim, hangi şartlarda olursa olsun yanlarındayız, AK iktidar bizlerin değil vatandaşlarımızın iktidarı, kararıdır” dedi.

BOŞA HARCAYACAK ZAMANIMIZ YOK

Çebi şöyle devam etti: “AK iktidar döneminde şehrimiz hizmetle buluşuyor. Yeterli mi, hayır. Ortahisar sıradan bir ilçe değil, ülkemizin, bölgemizin göz bebeği bir şehirdir. Büyümeye bağlı olarak yeni ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bu ihtiyaçları giderme adına, hem Büyükşehir Belediyemiz hem de Ortahisar Belediyemiz projelerini hayata geçiriyor. Bizim işimiz hizmet üretmek, başkalarının işi konuşmak. Boş sözlerle kaybedecek zamanımız yok. Durmadan, daha hızlı adımlarla, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet üretmeye, vatandaşlarımızı AK hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

DİMDİK AYAKTA DURDUK

Pandemi koşullarında birçok ülkenin sağlık sisteminin iflâs ettiğini, birçok devletin ayakta durmakta zorlandığını anımsatan Çebi, “Türkiye bu süreci en az hasarla yöneten ülkelerin başında geliyor. Sağlık sistemimiz, sağlık kahramanlarımızın ve sağlık yönetimimizin işleyişi ile ayakta kaldı. Sadece ülkemizdeki vatandaşlarımız için değil, bu süreçte elimizden geldiği oranda başka ülkelere de el uzattık. AK iktidar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bahanelerin ardına sığınmadan vatandaşımızın emrinde olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞIN GÖNLÜNE HAKK’IN RIZASINA TALİBİZ

Çebi, AK belediyeciliğin özünde Hakk rızası olduğunu ifade ederek “Biz vatandaşımızın gönlüne, Hakk’ın rızasına talibiz. Bu doğrultuda vatandaşımızın bize verdiği emaneti üzerimize taşıyoruz.”

DURMAK YOK

Ortahisar Belediyesi’nin tamamlanan ve devam eden projelerinden bahseden Çebi şunları söyledi: “Pelitli Mahallemizde TOKİ ile ortaklaşa yürütülen Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlanarak hak sahiplerine yer teslimatı yapıldı. Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu güçlendirme ve tadilat çalışmaları ile etrafındaki 3 adet tenis kortunun bakım ve tadilat çalışmaları bitirildi. Tarihi Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma projesinin 1. etabını oluşturan 155 metrelik kısım tamamlanarak Tarihi Kemeraltı Çarşısı eski silüetine kavuşturuldu. 200 metre uzunluğunda tasarlanan 2. etap proje ile ilgili röleve ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayına sunuldu. Onaylanan proje uygulama yapılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi. Projeyi kapsayan 340 metre uzunluğundaki kısımda röleve ve restorasyon proje çalışmaları ihale edildi.

TRABZON MÜZESİ

Trabzon Tarih Müzesi, kadim bir şehir olan ve geçmişi 5 bin yıl öncesine dayanan Trabzon'da önemli bir ihtiyacı giderdi. Belediyemiz, ilçe sınırlarımız içinde yer alan tarihi çeşmelerimizi restore ediyor.

HASANPAŞA HAMAMI

1882 yılında II. Abdülhamit döneminde yapımı tamamlanan, 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde yer alan ve Belediyeye devri yapılan, Hasanpaşa (Askeri) Hamamı'nın kentimize kazandırılması için restorasyon projesi Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı. 8 Ekim’de ihale edilen projenin yapım süreci devam etmektedir. Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan tescilli tarihi binanın restorasyon çalışması tamamlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

2017 yılında başlatılan Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi 2020 yılı sonunda tamamlandı. Proje kapsamında Ortahisar Kaymakamlığı, Ortahisar Belediye Hizmet Binası, ticaret alanları, konut, peyzaj düzenlemesi, dere ıslahı ve tarihi eserlerin restorasyonu tamamlanarak proje bütün etaplarıyla birlikte hizmete açıldı

EKOPARK

2 Nolu Beşirli sahilinde hayata geçirilen ekolojik parkımız vatandaşlarımızın uğrak noktası oldu. Yaz-kış vatandaşlarımızdan yoğun rağbet gören EKOPARK, içerisinde yer alan farklı ünitelerle halkımızın zamanlarını keyifle geçirdiği cazibe alanı haline geldi.

PARK VE BAHÇELERİMİZ

İlçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına çıkarmak için park ve yeşil alan projeleri tek tek hayata geçiriliyor. 2014 yılından bugüne kadar ağaç, ağaçcık ve çalı dikimi olmak üzere 78 bin 375 fidanı toprakla buluşturuldu. 11 adet yeni orman alanı, 4 adet meyve ve hobi bahçesiyle birlikte yeni nefes alanları oluşturuldu. 68 adet yeni çocuk parkını hayata geçirerek 73 adet parkımızda da yenileme çalışmaları yapıldı. Toplamda 79 bin 900 metrekare yeni yeşil alanı ilçemize kazandırırken, 59 bin 557 metrekare alan da yeniden yeşillendirildi.

DOĞA PARK

Vatandaşlarımızın en büyük talepleri arasında yer alan yeşil alan ve parkları kentimizin dört bir tarafında hayata geçirmek için yoğun gayret gösteriliyor. Bu kapsamda Çukurçayır Mahallemizde EKOPARK projesi konseptinde içeriğe sahip Doğa Park Projesi hayata geçirilecek. 5099 metrekare alanı kapsayan projede; 18 araçlık otopark, 232 kişilik restoran, 449 m2 çocuk oyun alanı, 9 adet kamelya, 160 metre ahşap gezinti yolu, 1 adet atlama-tırmanma kulesi yapılacaktır.

İSKELE PARK

Bir deniz şehri olan şehrimizde halkımızın denizle buluşmasını sağlamak öncelikli hedefimiz. Bu amaçla yapmayı planlanan Defne İskelesi ve Karayemiş İskelesi projeleri; Trabzon Büyükşehir Belediyemizin Ganita sahilinde yapmış olduğu benzer içerikli projeden dolayı Büyükşehir Belediyemize devredildi. Bu iki projemizin inşaat çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülmektedir.

BOZTEPE KÜLTÜR ROTASI PROJESİ

Boztepe mevkiinde yürüyüş yolu ve seyir teraslarından oluşan Boztepe Kültür Rotası Avan Projesi çalışmaları tamamlandı. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğünün onayından sonra proje ihale edilecek. İpekyolu canlandırma projesi Mağmat Turizm ve Rekreasyon Alanı projesinin tasarımı tamamlandı, yatırımcı bekleniyor.Proje alanında yeme, içme, dinlenme ve konaklama mekânlarıyla çeşitli spor aktivitelerinin yapılacağı birçok ünite ve özel gereksinimli bireylere istihdam alanı oluşturacak “En Mutlu Köy” ünitesi de hayata geçirilecektir

TÜNEL AKVARYUM

Projenin tünel kısmı tamamlanmış olup, akvaryum kısmı ve diğer üniteleri kapsayan bölümlerin inşaatı devam ediyor. Projemizin 2021 yılı sonunda hizmete açılması hedefleniyor. Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Kadın Konukevi, yardıma muhtaç veya şiddete maruz kalmış kadınların psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi için faaliyetlerine devam ediyor

KÜÇÜK DOSTLAR KLİNİĞİ

12 Temmuz 2020’de 2 Nolu Beşirli Mahallemizde hizmete giren Küçük Dostlar Kliniğimiz, yaralanma ve hastalıklara karşı sokak hayvanlarımızın imdadına yetişiyor. Bütün Türkiye genelinde uygulanan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle 14 adet mobil atık getirme konteyneriyle, 114 adet yeni yer üstü çöp konteynerlerinin montaj işlemi tamamlandı

GENÇLİK HİZMETLERİ ÇALIŞMALARI

Gençlerimizin şahsiyet ve karakter gelişimlerine katkı sağlamak için kurduğumuz Gençlik Hizmetleri Birimi uhdesinde kısa bir süre içerisinde AB Hibe Programlarına Proje Hazırlama Eğitimi, Hüseyin Albayrak Hatıra Ormanı, Ortahisar Kitap ve Sinema Topluluğu, Dünyadan Sesler, Ortahisar Medeniyet Okulu gibi pek çok proje hayata geçirildi.

DESTEKLEME ve YETİŞTİRME KURS MERKEZİ

Trabzon İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar Belediyemizin ortaklaşa yürüttüğü Destekleme ve Yetiştirme Kurs Merkezimiz (üniversiteye hazırlık kursları) faaliyetlerine devam ediyor. Üniversiteye hazırlık kurslarımızdan 7 yılda 1490 öğrenci 4 yıllık lisans programına, 2326 öğrenci ise 2 yıllık önlisans programlarına yerleşti.

HİSARAY İYİLİK KAPISI

Belediyemizin Hayrat Yardım Vakfıyla birlikte hizmete açtığı Hisaray İyilik Kapısı merkezimiz ihtiyaç sahiplerinin derdine derman oluyor. Hiçbir geliri olmayan ihtiyaç sahibi aileler, yetim çocuklar, mülteci, göçmen ve sığınmacılar merkezimizden yararlanabilmektedir. İhtiyaç sahipleri giysi, ayakkabı, gıda ve yiyecek ihtiyaçları karşılanabiliyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU

Toplamda 39 personelden oluşan Vefa Sosyal Destek Grubumuz, kovid-19 salgını sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda uygulanan genel kapsamlı sokağa çıkma yasağında 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın en büyük destekçisi oldu

20 Eki 2021 - 10:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.