Çebi’den doğalgaz müjdesi

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar genelinde doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek “Yalıncak Adli Tıp...

Çebi’den doğalgaz müjdesi
Çebi’den doğalgaz müjdesi
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ortahisar genelinde doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek “Yalıncak Adli Tıp arkası ve bölgesi, Soğuksu, Pazarkapı, Bahçecik Mahallesinin kalan kısmı, Karşıyaka Mahallesi’nin üst bölgeleri ile Soğuksu Atatürk köşkünden devamına, Meydan bölgesinin ise kalan kısmına bu yıl içerisinde doğalgaz verilecek.” dedi.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

Selahaddin Çebi, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar ile birlikte Aksa Karadeniz Doğalgaz şirketine ziyaretinde doğalgaz yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çalışmaların planlandığı şekliyle sürdüğünü ifade eden Çebi, “Meydan bölgesinin bir kısmına doğalgaz verilmişti. Kalan kısımların doğalgaz ile buluşturulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Meydan bölgemizin kalan kısımları da doğalgaz kullanabilecek.” dedi.

BU YIL DOĞALGAZ VERİLECEK

Yalıncak Adli Tıp arkası ve bölgesi, Soğuksu, Pazarkapı, Bahçecik Mahallesinin kalan kısmı, Karşıyaka Mahallesi’nin üst bölgeleri ile Soğuksu Atatürk köşkünden devamına bu yıl içerisinde doğalgaz verileceği müjdeleyen Çebi, “Vatandaşımız her zaman için en güzelini, en konforlusunu ve en rahatını hak ediyor. Bizler de şehrimize en iyisini kazandırma adına elimizden gelen gayreti milletvekillerimiz ve ilgili kurumlarımızla birlikte gösteriyoruz. Doğalgazda çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hemşehrilerimiz ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanma rahatlığını yaşayacaklar.” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr.Adnan Günnar’a konuyu duyarlılığından ötürü teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Çebi söyle devam etti: “Doğalgaz çevre dostu olması ve kullanım rahatlığıyla tercih edilmektedir. Bölgemizde özellikle de şehrimizde doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Mevcut devam eden çalışmalar ve planlan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehrimizde doğalgaz kullanımı daha da artacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.”

BÖLGESİNİN LİDERİ BİR TÜRKİYE

Çebi, 20 yıl öncesinin Türkiyesi ile şimdiki Türkiye arasında büyük farklar olduğunu söyleyerek “Türkiye artık eski Türkiye değil. 20 yıl öncesinin Türkiyesi ile şu an bölgesinin lideri Türkiye arasında ifade edilemeyecek kadar çok fark var. AK Parti iktidarı döneminde daha önce hayallere dahi getirilemeyen projeler AK Parti iktidarı ile birer birer aziz milletimizin desteğiyle gerçekleştirildi.” ifadelerini kullandı.

ENERJİ YATIRIMLARIMIZ ÖNEMLİ

Türkiye’nin enerjideki ithalat rakamlarının önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Çebi, enerjide bağımlılığın azaltılması adına enerji yatırımlarının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Bu anlamda özellikle son dönemlerde Akdeniz ve Karadeniz’de yapılan faaliyet hidrokarbon çalışmalarına değinen Çebi şunları söyledi: “Enerji özellikle de doğalgaz hem sanayimiz için hem de sosyal yaşam için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Bu anlamda AK Parti iktidarı döneminde önemli çalışmalar yapıldı, aynı kararlılıkla yeni çalışmalar sürdürülüyor.

540 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞALGAZ KEŞFİ

2020 yılının ağustos ayında Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda Tuna-1 Kuyusu'nda 320 milyar metreküp doğalgaz keşfi sonrasında 2020 yılı ekim ayında rezervimiz 405 milyar metreküpe yükseldi. Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi sonrasında Karadeniz'de kısa sürede toplamda 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfi gerçekleşmiş oldu.

DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ AZALACAK

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Karadeniz'de bulunan rezervde ilk ateş yakıldı. Yakın zamanda Karadeniz gazının devreye girmesiyle, kaynaktaki dışa bağımlılığımızı önemli oranda azaltmış olacağız. Karadeniz gazının ilk fazını 2023'e yetiştirmek için hükümetimiz büyük bir gayret gösteriyor.”

04 Ağu 2021 - 16:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.