Çay simsarlarına fırsat vermeyin

Çay üreticisini yakından ilgilendiren fiyat düşüşü ile ilgili özel sektör temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, özel sektöre gerekli uyarıların yapıldığını belirterek, çay üreticilerine seslendi

Çay üreticisini yakından ilgilendiren fiyat düşüşü ile ilgili özel sektör temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, özel sektöre gerekli uyarıların yapıldığını belirterek, çay üreticilerine seslendi. Avcı, “Çayımızı taze toplayıp, taze satalım. Hem fiyatımız aşağı düşmesin, hem de kontenjan problemleri ile karşı karşıya kalmayalım. Çayı gerçek değerinde satsınlar ve bu simsarlara da fırsat vermesinler.” dedi.

“ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE, GEREKLİ UYARILARI YAPTIK”

Geçtiğimiz gün özel sektör temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Avcı, günebakış’a özel açıklamalarda bulundu. Özel sektördeki fiyat düşüşü ile ilgili konuşan Milletvekili Avcı, “Fiyat düşüşü ile gerekli şeyleri özel sektör temsilcilerine söyledik, gerekli uyarıları yaptık. Asıl mesele şu, ÇAYKUR kontenjana girene kadar, fiyatlar ÇAYKUR’un açıkladığı tavan fiyat düzeyinde gidiyordu. Çok aşağı düşmemişti. Kontenjana girilmesinin gerekçesi de çok açık, ÇAYKUR’un günlük 9 bin ton çay işleme kapasitesi var. Özel sektör de belki biraz bunun üzerinde. Piyasaya günlük 18-20 bin ton üzerinde çay arz edildiğinde, ÇAYKUR’un bunu işleme kapasitesi yok. Ne özel sektörün ne de kamunun yok.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ ACELE ETMEDİĞİ TAKDİRDE; FİYATLAR DÜŞMEYECEKTİR”

İşleme kapasitenin üzerine çıkıldığında ister istemez kontenjanın devreye girdiğini kaydeden Milletvekili Avcı, “Kontenjan devreye girince, özel firmalarda yetiştiremediği için fiyatı aşağı çekiyor. Vatandaşlarımıza çağrımız şudur; acele edilmesin, sürgünü 25-30 güne yayalım. Çayımızı taze toplayıp, taze satalım. Hem fiyatımız aşağı düşmesin, hem de kontenjan problemleri ile karşı karşıya kalmayalım. Vatandaş acele etmediği takdirde fiyatlar düşmeyecektir. Özel sektörde fiyatı düşürmeyecek. Pazartesiden sonra yoğunluğun biraz daha hafifleyeceğini düşünüyoruz. Vatandaş gerekirse birkaç gün çay toplamasın, beklesin. Çayı gerçek değerinde satsınlar ve bu simsarlara da fırsat vermesinler.” diye konuştu.

HABER: Filiz YILDIRIM

31 May 2020 - 14:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.