Büyükşehir üzerinden Rize’ye 3 Milyon

İçişleri Bakanlığı’nın Rize için gönderdiği ödenek görüşüldü

Büyükşehir üzerinden Rize’ye 3 Milyon
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) İçişleri Bakanlığı tarafından Rize için gönderilecek 3 Milyon TL’nin, Büyükşehir Belediyesi üzerinden aktarılabilmesi için karar Meclis kararı alındı.Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Dün Olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının gündem maddelerini Rize’de yaşanan afetlerin ardından kente yardımda bulunmak için müzakere, Trabzon Valiliği ile protokol yapmak için yetki verilmesiyle ilgili müzakere ve İller Bankasından tahsis edilmiş olan 50 milyon TL’lik kredinin kullanım alanlarıyla ilgili müzakere oluşturdu.

Olağanüstü toplanan Meclis’e Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlık etti. İlk olarak Rize’ye yapılması planlanan yardım gündeme geldi. İçişleri Bakanlığının Rize’de yapılacak bir yol için Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) göndereceği 3 Milyon TL’lik ödenek, burası tarafından yasal olarak Rize’ye gönderilemeyeceği için Trabzon Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “İçişleri Bakanlığı Rize’de heyelandan zarar gören yolun yapımıyla ilgili olarak ödeneğini sağlıyor. YİKOB’a bir ödenek gönderiyor. YİKOB, bu parayı hukuken, Rize İl Özel İdaresine gönderemediği için, Trabzon Büyükşehir Belediyesi üzerinden aktarımı söz konusu olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilave para harcamayacak. Teknik, hukuki durum var. Böyle bir mekanizmayı çalıştırmamız gerekiyordu. Eylül ayını bekleyecek durum yoktu. Ağustos ayında bu kararı olağanüstü toplantıyla alıyoruz.” dedi. Konunun Sayıştay Denetçileri ile görüşüldüğünü kaydeden Zorluoğlu, “Bu İçişleri Bakanlığı tarafından YİKOP’a gönderilen 3 milyon TL’lik ödenek. Onun karşılığında biz Rize’ye 3 milyon TL’lik yardım yapmış olacağız.” dedi.

YARDIM GÖNDEREBİLECEK DURUMDAYIZ

Rize ve Artvin’de afeti yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Gerek Artvin ve Rize’deki sel felaketi sırasında, gerek o bölgede bir kısmı devam eden yangınlarla ilgili devletimiz bütün imkanlarıyla orada bu felaketlerin minimum zararla atlatılması için her türlü gayreti gösteriyor. Bir taraftan merkezi idare, bir taraftan yerel yönetimler uyum içinde bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bizde Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bizden istenen yardım taleplerini karşılamaya gayret ettik. Rize ve Artvin’de sel felaketlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi bölgeye gönderdiği araç gereç, personel filosuyla orada yaraların sarılmasında rol ifa etti. Her gittiğimiz yerde mülki amirler Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Bizim personellerimiz bölgeyi bilen personel. Hemen vaziyet alarak ciddi çalışmalar yaptı. Yangın bölgesine itfaiye aracı, arazöz ve personel gönderdik. İhtiyaç olursa gönderebilecek durumdayız. Orada da arkadaşlarımız can siperane çalışıyor.” ifadelerini kullandı. Başkan Zorluoğlu, hem Trabzon Valiliği YİKOB hem de Rize İl Özel İdaresi ile protokol imzalayacak. Madde, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

Haber:Songül MAZLUM

02 Ağu 2021 - 14:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.