Böyle eğitim olur mu?

Trabzon’da 950 kapasiteli okulda 1950 öğrenci eğitim-öğretim görüyor

BODRUM KATLARA SINIFLAR AÇILDI

TRABZON’UN Ortahisar İlçesinde bulunan Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim ve Ortaokulunda 900 kişilik kapasite olmasına rağmen 1900 öğrencinin eğitim gördüğü iddia edildi. Eğitim-öğretim bazı sınıfların bodrum katlara taşınarak sürdürüldüğü belirtildi.

ŞİMDİLİK 5 SINIF KARANTİNADA

EDİNİLEN bilgilere göre 4+4 eğitim sitemine geçildikten sonra Ortahisar Merkezinde kalan tek birleşik okul Bedri Rahmi Eyüboğlu oldu. Sınıflarda en az 40 öğrencinin eğitim gördüğü okulda halihazırda 5 sınıf karantinaya alındı. Öğrenci fazlalığından dolayı hem veliler, hem öğrenciler hem de öğretmenler zorlanmaya başladı.

KÜÇÜK ÇOCUKLAR KORKU İÇİNDE

KORİDORLARDA ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı anda bulunmasının akran zorbalığını arttırdığı iddia edildi. Özellikle pandemiden sonra okula yeni başlayan birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinde kaygı ve korku oluştuğu belirtildi. Pandemi şartlarında bodrum katlarında eğitim gören çocukların zor durumda oldukları ileri sürüldü.

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bulunan Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim ve Ortaokulunda 900 kişilik kapasite olmasına rağmen 1900 öğrencinin eğitim gördüğü iddia edildi. Bazı sınıfların bodrum katlara taşınarak ders görmeye başlandığı söylendi.

ORTAOKUL VE İLKOKUL BİR ARADA

Edinilen bilgilere göre 4+4 eğitim sitemine geçildikten sonra Ortahisar Merkezinde kalan tek birleşik okul Bedri Rahmi Eyüboğlu oldu. Sınıflarda en az 40 öğrencinin eğitim gördüğü okulda halihazırda 5 sınıf karantinaya alındı. Öğrenci fazlalığından dolayı hem veliler, hem öğrenciler hem de öğretmenler zorlanmaya başladı. Koridorlarda ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin aynı anda bulunmasının akran zorbalığını arttırdığı iddia edildi. Özellikle pandemiden sonra okula yeni başlayan birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinde kaygı ve korku oluştuğu söylendi. Okul yönetimin her defasında yetkili makamlara başvuru yapmasına karşın herhangi bir gelişme kaydedilemediği öğrenildi.

KAPASİTENİN BİN FAZLASI ÖĞRENCİ VAR

Okul velilerinden elde edilen bilgilere göre Bedri Rahmi Eyüboğlu okulunun kapasitesi 950 iken bu sayı 1950’ye ulaşmış durumda. Pandemi nedeniyle sınıfların kalabalığından şikayetçi olan veliler en az kırk kişilik sınıflar olduğunu, öğretmenlerin sıraların arasında dolaşamaz hale geldiğini belirtti. Bunun yanında bazı sınıfların yer bulunmaması nedeniyle bodrum katlarda açılan penceresi aralanmayan sınıflarda ders gördüğünü belirterek pandemi şartlarında çocukların bu koşullarda eğitim görmek zorunda olduğunu kaydedildi.

YAĞIŞLI HAVALARDA YIĞILMA OLUYOR

İlkokul ve ortaokulların bir arada eğitim görmesinden dolayı giriş ve çıkışlarda özellikle yağmurlu havalarda yığılmalar olduğunu öğrenilirken okul yönetimin duruma müdahale etmeye çalıştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre sınıflarda oluşan yoğunluktan dolayı dört bölüm haline ayrılan sıralar dolayısıyla öğrenciler sınıfların kapısından içeriye girip çıkmakta dahi zorlandığı öğrenildi. Öğretmenlerin ise kalabalık mevcutlar karşısında yetersiz kaldığı söylenirken pek çok veli sınıf mevcutlarının bir şekilde azaltılması gerektiğini ve ilk ve ortaokulun ayrılması gerektiğini söyledi.

HABER:Fatoş BATMAN

14 Eki 2021 - 08:52 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.