Boğulma vakalarına karşı ekipler hazır

Boğulma vakalarına karşı cankurtaran ekibi göreve hazır

Boğulma vakalarına karşı ekipler hazır
Boğulma vakalarına karşı ekipler hazır
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Giresun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı Cankurtaran ekipleri aldıkları eğitimle karada ve denizde müdahale, sudan çıkarma, boğuşma, taşıma ve kalp masajı eğitimiyle hayat kurtarma hedefine odaklanan cankurtaranlar, sezon boyunca görev yapacaklar.

Giresun plajlarında 3 kulede 6 profesyonel ekiple göreve hazır bulunduklarını belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan ve plajlarda görev yapacak olan can kurtarma ekibi yaşanabilecek boğulma vakalarına müdahale amaçlı olarak yeni deniz sezonuna hazır. Plajlar bölgesinde 3 ve Çerkez plajında 1 kulede, 6 adet profesyonel su altı arama kurtarma ekibi ile cankurtaran hizmeti verilmeye başlandı.

Ekipler aynı zamanda merkez ve ilçelerde de deniz, göl, akarsu fark etmeksizin çıkabilecek herhangi bir olayda su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarına da katılacaklar. Vatandaşlarımızdan ricamız, cankurtaran hizmetinin olduğu bölgelerde denize girmeleri, tenha bölgelerde, rüzgarlı ve dalgalı durumlarda kesinlikle denize girmemeleridir. Cankurtaranların uyarılarına uymalarını, özellikle yüzme bilmeyenlerin cankurtaran hizmeti dışında tenha yerlerde denize girmemelerini, küçük çocukları olanların çocuklarını yanlarından ayırmamalarını talep ediyoruz. Bu sezon boğulma vakalarının olmadığı bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

04 Tem 2022 - 16:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.