Bekaroğlu S-400’lerin satılmasını talep etti

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, döviz ihtiyacı olduğunu öne sürerek S-400’lerin satılmasını istedi.  Milletvekili Bekaroğlu, “Borç bulamadığımız için swap adı altında tefeci faizi ile borç almaya çalışıyoruz. S-400’leri niçin satmıyoruz. Hangarda çürüyene kadar indirim yaparak satalım!” dedi

Bekaroğlu S-400’lerin satılmasını talep etti
Haber albümü için resme tıklayın

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, döviz ihtiyacı olduğunu öne sürerek S-400’lerin satılmasını istedi. Bekaroğlu, “Borç bulamadığımız için swap adı altında tefeci faizi ile borç almaya çalışıyoruz. S-400’leri niçin satmıyoruz. Hangarda çürüyene kadar indirim yaparak satalım!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, döviz ihtiyacının had safhada olduğunu ileri sürerek aktive edilmeyen S-400’lerin satılmasını talep etti. Türkiye’nin ülke savunması için ortaya koyduğu iradeyi görmezden gelen Milletvekili Bekaroğlu, aktive edildikten sonra ülkenin hava sahasının tamamını koruyabilecek S-400’lerin indirimli olarak satılmasını istedi. Milletvekili Bekaroğlu, “Döviz ihtiyacı had safhada; borç bulamadığımız için swap adı altında tefeci faizi ile borç almaya çalışıyoruz. Kullanmayacağımıza göre 2,5 milyar Dolarlık S-400’leri niçin satmıyoruz. Hangarda çürüyene kadar indirim yaparak satalım!” çağrısı yaptı.

“AKTİVE EDİLMESİ ERTELENDİ”

S-400’lerin satılması teklifine yönelik eleştirileri de tenkit eden Bekaroğlu, “S-400 leblebi gibi satılır mı diye dalga geçmeye kalkanlara kaçırdıkları bir bilgiyi sunayım. Bir ay önce Reuters’e Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklı şu haber düştü: Türkiye, salgın nedeniyle S-400’lerin aktive edilmesini erteledi.” ifadelerini kulandı. Rusya Füze ve Topçu Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı ve Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkan Yardımcısı Dr. Konstantin Sivkov ise S-400’lerin aktive edilmesindeki gecikmeye Kovid-19 salgınının neden olduğunu açıklayarak, “Koronavirüs sorunu bertaraf edildikten sonra sistem devreye sokulacak, bu kesin.” değerlendirmelerinde bulunmuştu.

25 May 2020 - 14:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

TEMEL DOGRU - sayin bekaroglu zamanla refahdan chp ye gecmisti kafayi o zaman malesef yedi, anormal olan bu kisiden baska birsey beklenmez zaden kuran onu carbacaktir sonunda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 14:59