Bayram sonrası nasıl olacak?

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, 'Bitiş çizgisine varmak üzereyiz' diyerek uyardı!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koronavirüs salgını ile ilgili umutlandıran açıklamalar yaptı. Bayram sonrası tozpembe bir dünya olacağını sananların yanıldığını belirten Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Maalesef elimizde sihirli bir değnek yok. Aşı bulunana kadar hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kademeli normalleşeceğiz. Aşının bulunması ve uygulanmasının başlamasına en iyi ihtimalle 6 ay var.” dedi. Korunmaya devam edilmesi gerektiğini belirten Özlü, mesafeyi korumaya özen gösterilmesi gerektiğini hatırlattı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, virüs salgını ile ilgili umutlandıran açıklamalar yaparak uyardı. Özlü, "Bitiş çizgisine varmak üzereyiz." dedi, bayram sonrası tozpembe bir dünya olacağını sananların ise yanıldığını söyledi. Özlü, "Maalesef elimizde sihirli bir değnek yok. Aşı bulunana kadar hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ SABIR İSTEDİ

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, yaptığı açıklamada "Bitiş çizgisine varmak üzereyiz. Biraz daha sabır. Aceleci davranmak yok" dedi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Bayram sonrası, farklı bir dünyaya uyanacağımızı, her şeyin tozpembe olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz" düşüncesini dile getirdi. Özlü, vaka sayılarında yaşanan düşüşün, çok büyük bir dalgalanma yaşanmazsa süreceğini söyledi.

"AŞI BULUNANA KADAR HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Özlü, "Maalesef elimizde sihirli bir değnek yok. Aşı bulunana kadar hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama bazı önlemler kademeli olarak, kurallara bağlı şekilde esnetilmeye başlanacak. Mesela tren seferleri başlayacak ama eskisi gibi tam kapasite değil, yüzde 50 kapasiteyle. İç ve dış hat uçuşları, şehirlerarası otobüs seyahatleri yeniden yapılabilecek ama tüm bunların kendi kuralları olacak. Bu süreçte bir dalgalanma olacak mı? Olursa yeni önlemler ne olacak? Biz de onu gözlemliyor olacağız." ifadesini kullandı.

"YENİ KARARLAR ALINMASI ADINA CESARETLENDİRİCİ"

Prof. Dr. Özlü, "Bitiş çizgisine varmak üzereyiz. Biraz daha sabır. AVM'ler, kuaför ve berberler yeniden açıldı, 16 ilde seyahat yasakları kalktı. Gördük ki, bu yeni 'kontrollü sosyal hayat' süreci bizi kötü etkilemedi. Gevşemelere rağmen olumsuz bir etkinin görülmemesi sevindirici olduğu kadar yeni kararlar alınması adına da cesaretlendirici" ifadelerini kullandı.

"ACELE DAVRANMAK YOK"

Özlü, "Aceleci davranmak yok. Kademeli normalleşeceğiz. Aşının bulunması ve uygulanmasının başlamasına en iyi ihtimalle 6 ay var. Bu süreçte maske ve hijyenden vazgeçilmemeli. En kritik olan ise sosyal mesafe. 'Diğerlerini yapıyorum, bu olmasa da olur' denmemeli. Hele ki kalabalık ortamlarda maske tek başına koruyucu değildir. Mesafeyi korumaya devam." uyarısında bulundu.

24 May 2020 - 14:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.