Başkandan basına bayram ziyaretleri...

ORTAHİSAR Belediye Başkanı A. Metin Genç, bayram öncesi geleneksel olarak Trabzon yerel basınını ziyaret etti. Genç, ziyarette Kudüs başta olmak üzere gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Bayramın önemini vurgulayan Genç, İslam coğrafyası için dua istedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan Bayramı’nda İslam coğrafyası için dua istedi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan Bayramı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayramları; büyük-küçük, yaşlı-genç, herkesin birbirleriyle sıcak, samimi ve sevgi dolu ilişki kurduğu günler olarak niteleyen Başkan Genç, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bünyesinde barındıran bolluk, bereket ve mağfiret ayı Ramazan’ı geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaştık. Bizleri Ramazan Bayramı’na kavuşturan, şefkât ve merhametini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, bizleri sayısız nimetlere gark eden Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun… Bayramlar; kardeşliğimizin pekiştiği, müminler arasındaki sevgi ve saygı bağlarının kuvvetlendiği, dini, ahlaki ve insani pek çok güzel hasletlerin yaşandığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Büyük, küçük demeden herkesin birbiriyle sıcak, samimi ve sevgi dolu ilişki kurduğu bayramları ve onu oluşturan bütün güzellikleri gönüllerimizde de yaşamalıyız. Dini ve sosyal değerlerimizin en önemli unsurlarını teşkil eden bayramlar, farklılıklarımızın bir kenara itildiği, dargınlıklıkların ve küslüklerin unutulduğu çok mübarek günlerdir. Salgın nedeniyle Ramazan Bayramı’nı bu sene de bayram havasında yaşayamazsak da gönüllerimizde bayramın vermiş olduğu o yüksek değerleri samimi bir şekilde hissediyoruz ve yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“İSLÂM COĞRAFYASI İÇİN DUA EDELİM”

Mesajında İslâm dünyasında hakim güçlerin neden olduğu savaş ve çatışmaların son bulması dileğini ifade eden Genç, “Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken yeryüzünün bazı bölgelerinde, özellikle İslâm coğrafyasında sömürge ve iktidar savaşları neticesinde katliamlar, dramlar ve buna bağlı olarak fakirlik ve yoksulluk yaşanıyor. Dünyayı sömüren hakim güçlerin eliyle üretilen felaketler neticesinde acı ve ıstıraplar Müslüman aleminden eksik olmuyor. Bu tür nedenlerden dolayı sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalan, gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım. Acı ve ızdıraplarını yüreğimizde hissettiğimiz din kardeşlerimizin yaşadığı ülkelerde savaş, çatışma ve kargaşanın son bularak onların barış ve huzura kavuşması için Yüce Rabbimize dua edelim.” dedi.

“UMUT VE HUZUR BÜTÜN İNSANLIĞI KUŞATMALI”

Ramazanda elde edilen güzel haslet ve yüksek değerlerin, Ramazan sonrasında da devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle devam etti: “Kalbimizdeki imanın, yerine getirmeye çalıştığımız ibadetlerin kişiliğimizi ve davranışlarımızı kemale erdiren güzel ahlâk ile bütünleşmesi hepimizin ortak arzusudur. İçimizde yeşerttiğimiz umut, huzur, barış ve sevginin bütün insanlık ailesini kuşatmasını Yüce Mevlâ’dan dilerim. Farklılıkları zenginlik sayabilen bir anlayışla sevgi ve kardeşlik dolu yarınlara daha bir umutla baktığımız bayramlara ulaşılması temennisiyle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize ülkemize, dünyamıza ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz ederim.”

13 May 2021 - 10:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.