Başkan Genç’ten 29 Ekim mesajı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Genç, mesajında halk iradesine dayalı...

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Genç, mesajında halk iradesine dayalı cumhuriyet rejiminin, 98 yıl önce bugün yine halkın seçtiği temsilcilerden oluşan Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla ilan edildiğini dile getirdi

Genç, şu ifadelere yer verdi:

“ECDADIMIZ BÜYÜK FEDAKÂRLIKLARA KATLANDI”

"Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı İstiklâl Savaşı'nı galibiyetle nihayete erdiren Gazi Meclisimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyet rejimini ilân ederek bu zaferini cumhuriyetle taçlandırmıştır. Türk İstiklâl Savaşı'nı sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da açılmasıyla cumhuriyete giden yolun temeli atılmıştır. Cumhuriyet demokrasinin gereği olarak halkın iradesinin ülke yönetimine yansımasını ifade eder. Irkı, dili, inancı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşan herkesin eşit şekilde ülke yönetiminde iradesinin temsil edilmesidir. Bu anlamıyla bundan 98 yıl önce temeli sağlam bir şekilde atılan cumhuriyet rejimi, her geçen yıl daha da güçlenerek, Türk milletinin bütün varlığıyla sahiplendiği ve canı pahasına koruduğu bir hüviyete bürünmüştür. Ecdâdımızın büyük fedakârlıklara katlanarak, kanlarıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini her alanda güçlendirmek, her bir Türk vatandaşının görevi olmalıdır.

“ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİN EŞİ BENZERİ YOK”

“Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yekvücut olan Türk milletinin emperyalist ülkelere karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin tarihte eşi benzeri yoktur. Arda arda süren savaşlardan yorgun çıkan Türk milletini boyunduruk altına almak gibi bir gaflete düşen emperyalist ülkelere karşı adeta kahramanlık destanı yazdık. Bütün yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma yolunda eşsiz bir örnek sunan İstiklâl Savaşımızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve eşsiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan cumhuriyet rejimini ilan ederek taçlandırdı.”

“CUMHURİYETİMİZ DİMDİK AYAKTA”

“İlan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinden beri cumhuriyet rejimi yıllar geçtikçe daha da güçlenerek halkımızın gönlünde çok müstesna bir yer edinmiştir. Temeli sağlam köklere ve sarsılmaz bir iradeye dayanan Türkiye Cumhuriyeti, bir asra yaklaşan geçmişiyle kendi coğrafyasında bulunan ülkelere hâlâ rol model olmayı başarabilen tek demokratik devlettir. Ecdadımızın büyük fedakârlıklarla bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve daha güçlü bir geleceğe taşımak hepimizin görevidir.

Bugün cumhuriyetimizin ilânının 98. senesini bir kez daha şevk ve heyecanla kutluyoruz. Bütün vatandaşlarımızın her birinin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu vesileyle, bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için şehit düşen kahramanlarımıza Yüce Mevla'dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum. İstiklâl Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bu ruhu hiçbir güç yok edemeyecektir."

28 Eki 2021 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.